Skumnisse-likoer-Juleskum-likoer-Nissen-pa-flaska-Oppskrift-Idefull-Inspirert-av-Tove-Holter

Skumnisse-likør – Nissen på flaska

Dette er historien om de 15 skumnissene som endte sine juleskumdager i en søt blanding med prosentene.

Jeg startet prosjektet Skumnisse-likør med å dele bilder dag-for-dag på Facebook, og dette skulle vise seg å være noe som engasjerte veldig. Skumnisse-likørinnlegget med krydret med både positive og negative opplevelser fra dere.

Meningene om hvilken smak jeg kunne forvente var delte, og spenningen min for dette skumnisse-likørprosjektet steg for hver dag – Ville det smake høgg eller ville jeg bli frelst av denne søte rosa skumnisse-prosenten.

Årsaken til mengden alkohol er rett og slett at det var dette som var igjen etter eggelikør-produksjonen noen dager i forveien, og antall nisser var det som føltes riktig hvis jeg også skulle ha litt luft igjen på flaska. Fordi dette var første gang jeg lagde denne, og jeg ikke visste hvordan skumnissene ville oppføre seg etter å ha «konsumert» så mye alkohol, reserverte jeg litt plass i flaska for å unngå at noen av nissene svellet seg veien ut av flaska og dermed ville resultere i klissete skumnisse-fest på kjøkkenbenken.

Skumnisse-likøren er laget av

  • 15 nisser i biter (Jeg delte hver nisse i 5-6 biter)
  • 0,5 dl brandy
  • 2,75 dl vodka (jeg brukte Amundsen 38%)

Smak skumnisse-likøren til med

  • 1,5 lime
  • 0,75 dl vann
  • 75 gram sukker

Jeg valgte å bruke den tomme Brandy-flaska til denne skumnisse-likøren min og den rommer 0,5 dl.
I første omgang hadde jeg skumnisse-biter, Brandy og vodka på flaska. Ref. det jeg skriver ang. bekymring for plassmangel fordi jeg ikke visste hvordan skumnisser fulle av prosenter ville oppføre seg på minimalt med plass.

Om du vil ha alt i flaska på en gang, bør du kanskje ha en større flaske enn den jeg brukte.

Det tok 5 dager før nissene ga opp håpet om å slippe ut i det fri og alle skumnisse-bitene var oppløste. Dermed var det på tide med en liten smak. For å si det sånn – Nå skjønner jeg hva som ble ment med ordet høgg!

Jeg kunne ikke gi meg med en gang, og med tilbakemeldingene deres om tidligere skumnisse-likør-erfaringer i bakhodet, var jeg jo forberedt på at dette kanskje ikke ville bli en innertier, og jeg hadde derfor begynt å tenke på å bruke lime eller sitron for balansering av smaken. Valget falt på lime.

Jeg kokte opp vann, lime og sukker til sukkeret smeltet og avkjølte dette litt før jeg hadde det på flaska. Dette tok skumnisse-likøren fra høgg-grimaser til hmmm-jo-dette-smakte-som-skumnisse-mine. Dette ga 1,5 dl væske og var akkurat nok til å fylle opp flaska helt.

Konklusjon – Tommel opp om du vil ha «noe annet», men den blir ikke en tradisjon her i huset som eggelikøren er.

Husk at skumnisse-likøren stivner i kjøleskapet. Det kan derfor bli vanskelig å få den ut av flaska. Dette skjedde før jeg tilsatte kokt sukkervann med lime. Har ikke testet ut om den stivner etter at jeg hadde i dette.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk