I helgen puslet jeg med et kakeprosjekt som jeg tenker å prøve å få til til et bryllup i september. Til dette prosjektet trenger jeg tre veldig tynne sjokoladekakebunner. Jeg tok utgangspunkt i min festpyntede sjokoladekake, og delte oppskriften i to. Dette måtte jo bli bra, men jeg tenkte nok ikke lenger enn nesen rakk, for kaken ble veldig høy, mye høyere enn jeg hadde tenkt.
Plutselig stod jeg altså der med en kakebunn jeg egentlig ikke trengte. Med fridager, festdager og 17. mai om hjørnet, var det ikke akkurat en veldig uheldig situasjon jeg hadde havnet i…
Jeg lagde en sjokoladekrem som jeg fylte og toppet kaken med, og dermed ble «mislykket + ikke helt etter planen = smakfull og deilig sjokoladekake».
Denne kakebunnen er stekt i en 18 cm form
- 2 egg
- 2 eggeplommer
- 120 g brun farin
- 130 g mel
- 10 g bakekakao
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 dl kefir
- 100 g smeltet smør
- 50 g hvit sjokolade (smeltet)
- 70 g 70% sjokolade (smeltet)
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet.
Pisk egg, eggeplommer og brun farin luftig. Tilsett det tørre (mel, bakekakao, bakepulver og natron) og det våte (kefir og sjokoladesmør) om hverandre.
Stekes i en bakepapirkledd form i midten av ovnen på 170 grader i ca. 55 minutter.
Sjokoladekremen er lagd av
- 200 g romtemperert smør
- 1,5 dl kremfløte
- frø fra en vaniljestang
- 40 g bakekakao
- 500 g melis
- 100 g lys kokesjokolade (smeltet)
Pisk smør, kremfløte, vaniljefrø, kakao og halvparten av melisen godt. Tilsett deretter litt og litt av melisen. Ha til slutt i den smeltede sjokoladen.
Ønsker man å dynke kaken, kan dette gjøres med sukkervann lagd av brun farin. Jeg dynket ikke kaken, og det var kun ektemannen i huset som etterlyste en litt saftigere kake. Resten av oss (eldstemann, yngstemann, kjærester, venner og meg) syntes ikke den trengte dynk.
«Den beste sjokoladekaken jeg har spist på lenge», var en av kommentarene.
Jeg lagde roser med sjokoladekremn på toppen av kaken, og pyntet den med litt smeltet hvit og mørk sjokolade langs kanten.