I går hadde mannen i huset bursdag, og til den dagen ble det bakt Sarah Bernard, gulrotkake og sjokoladecookies.
Som alltid lages det noe «gammelt» og noe nytt til familiebursdager. Det nye må til for å få til et nytt innlegg jeg kan dele med dere på bloggen. Denne gangen ble det sjokoladecookies, og disse ble til etter å ha blitt fristet av et innlegg på Passion4baking.
Til ca. 30 Cookies (kommer an på hvor store du lager dem) brukte jeg
- 2 egg
- 100 g hvitt sukker
- 50 g brunt sukker
- 1 ts vaniljsukker
- 50 g mel
- 2 g bakepulver
- 40 g smeltet smør
- 250 g lys kokesjokolade
- 50 g 70% kokesjokolade
Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av varmen og smelt 150 g lys kokesjokolade og 50 g 70% sjokolade i det varme smøret.
Hakk 100 g lys sjokolade i små biter.
Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket luftig. Deretter tilsatte jeg mel og bakepulver. Til slutt rørte jeg inn sjokoladesmøret og sjokoladebitene for hånd.
Cookiesene ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 8 minutter.
Jeg stekte først ett brett med Cookies lagd av 1 ss røre. Dette ble altfor mye. Det holder med en ts røre for hver Cookies. Husk å ha litt mellomrom mellom dem.