Sjokoladebar med havregryn og peanøtter

Jeg har som tidligere nevnt, begynt å få tilbake litt av motivasjonen min, og i forrige innlegg skrev jeg at fokuset mitt nå er rettet mot å prøve å få til en skikkelig myk, seig og kjempegod energibar.

I helgen var planen å lage sånne energibarer, og jeg endte opp med sjokoladebarer med peanøtter og med bringebær. De ble ikke myke og seige, men kjempegode, det ble de. Begge sjokoladene falt i smak hos alle som smakte.
Søsteren min som var innom, lurte på hvor mye energi det var pr. gram, men dette spørsmålet lot jeg som jeg ikke hørte…

Jeg planla mye rundt disse barene som ikke gikk ble slik jeg ønsket. I stedet for smør, skulle jeg bruke kokosolje, men da den jeg hadde ikke fristet til bruk, ble det smør. Dadler stod også på planen, men disse ble avvist (av meg) i sjokoladebarproduksjonen. Jeg går nok tilbake til tegnebrettet, men vil bruke denne oppskriften som en grunnoppskrift ved neste produksjon.

Grunnoppskrift sjokoladebar

  • 100 g smeltet smør
  • 200 g melkesjokolade
  • 100 g 70% sjokolade
  • 100 g finhakkede/malte mandler
  • 200 g lettkokte havregryn

Smelt smøret og ta kjelen av platen. Rør inn sjokoladen til den har smeltet.
Finhakk/mal mandlene med stavmikser. Bland det tørre med sjokoladesmøret.

Jeg rørte inn 100 g peanøtter i 2/3 av blandingen, og 10 g tørket bringebær i 1/3 av blandingen.

Man kan bruke den sjokoladen man selv liker.

Trykkes utover et bakepaprikledd stekebrett og avkjøles. Lag den så tykk/tynn du selv ønsker.

Den tørkede bringebæren smakte ikke veldig godt alene, så jeg var usikker på om jeg skulle bruke den, men det angret jeg ikke på i ettertid. Den ble veldig god.

 

Sjokoladebar med havregryn og peanøtter

Sjokoladebar med havregryn og peanøtter

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk