Sitronterte

Jeg har lenge hatt lyst til å lage sitronterte. Her inne på bloggen finner du mange varianter av sitronkake eller kakevarianter med sitrus i og på, men ingen terte før nå. Utfordringen min har vært hvilken bunn jeg skal gå for. Nå har jeg prøvd å lage sitronterte både med mørdeigsbunn og kjeksbunn – en variant som skal stekes og en variant som skal stivnes.
Selvfølgelig ble sitronterte-favoritten en blanding av disse to – kjeksbunn med stekt fyll, så nå må jeg vel lage enda en kake – alle gode ting er jo som kjent tre 🙂

Sitronterten med kjeksbunn finner du på den andre bloggen min – Mat for 2. Dette fordi den er laget i en liten kakeform.

Denne Sitronterten er laget i en 26 cm form og bunnen er laget av

  • 150 g smør
  • 240 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g sukker
  • 1 egg

Kna sammen ingrediensene til en deig. Vanligvis ville jeg ha lagt deigen i kjøleskapet til avkjøling, men jeg så ikke noe poeng i det for den skulle jo være smidig å jobbe med når jeg trykket den på plass.

Kle bunnen og kanten av formen med bakepapir hvis ønskelig.

Fordel deigen utover i formen, jeg brukte hendene og trykket deigen utover og oppover kanten. Vet ikke om det var nødvendig, men jeg lagde hull i bunnen med en gaffel.

Bunnen ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Ta ut bunnen ha ha i sitronfyllet – fortsettelsen følger etter at du har laget sitronfyllet.

Mens bunnen stod i ovnen lagde jeg sitronappelsinfyllet.

Sitronappelsinfyllet er laget av

  • 2 sitroner – det ble 1,5 dl sitronsaft
  • 2 appelsiner – det ble 2,5 dl appelsinsaft
  • 200 g sukker
  • 5 egg

Skvis saften ut av sitroner og appelsiner (hos meg ble dette totalt 4 dl væske). Kok opp dette med sukkeret. Ta av varmen når sukkeret har smeltet og rør inn eggene.

Jeg valgte å gjøre det på denne måten, fordi jeg anså det som lurt at både fyllet og bunnen var varme.

Du kan sikkert også bare blande dette sammen og ha det i den varme bunnen, men i og med at jeg ikke har prøvd det selv, kan jeg ikke garantere for utfallet, noe jeg liker å gjøre når jeg deler noe jeg selv har prøvd.

Etter 30 minutter i ovnen tok jeg ut bunnen og helte sitronappelsinblandingen oppi. Dette trakk litt inn i bunnen og jeg tenkte med en gang at denne kaken ville bli mislykket.

Stekes videre i 30 minutter til. Total steketid = 1 time.

Fordi jeg trodde kaken skulle bli mislykket, ble jeg gledelig overrasket når den viste seg fra sin gode side etter avkjøling.

Kaken kan spises med krem pisket med sukker og vaniljesukker eller kanskje en kule vaniljeiskrem. I tillegg toppet jeg kaken med friske blåbær.

Sitronterte med mordeigsbunn - oppskrift idefull - inspirert av Tove Holter1

Sitronterte med mordeigsbunn - oppskrift idefull - inspirert av Tove Holter1

Sitronterte med mordeigsbunn - oppskrift idefull - inspirert av Tove Holter1

Sitronterte med mordeigsbunn - oppskrift idefull - inspirert av Tove Holter1

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk