Scones er noe jeg ikke har spist så mye av, men denne sommeren fikk jeg spist det flere ganger, og jeg må innrømme at dette syntes jeg var godt.
Ja, det smuler veldig, og ja det er litt tørt, men de falt allikevel i smak hos meg.
Når jeg smaker noe jeg liker, må jeg jo prøve å lage det selv også, og det måtte jeg selvfølgelig gjøre med disse også.
Jeg har lagd scones både med blåbær inni og scones uten noe inni. Disse finner du her.
16 små blåbærscones ble lagd av
- 350 g mel
- 50 g lettkokte havregryn
- 20 g bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g romtemperert smør
- 1,5 dl fløte
- 1 egg
- 50 g honning (jeg brukte Akazie)
- 100 g frosne blåbær
Ha alt foruten blåbæra i en bolle og bland godt. Denne deigen er med bakepulver, og trenger ikke heve før den kjevles ut.
Jeg lot den allikevel få hvile i en time mens jeg tok meg en tur ut. Deretter eltet jeg inn frosne blåbær for hånd. Disse tinet veldig raskt, og det ble ganske grisete på kjøkkenbenken etterhvert, bruk derfor gjerne litt mel når du stikker ut emnene.
Deigen ble kjevlet ut til den var ca. 1,5 cm høy. Jeg brukte en utstikker som var 6 cm i diameter. Har du ikke det, kan du bruke et glass el.l.
Legges på et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.
Husk at større scones (både i høyde og diameter) kan trenge lenger steketid, og at det da kan være lurt å senke temperaturen eller å legge bakepapir over, slik at de ikke blir brente.
Scones er best når de er rykende ferske.