1

Saftig ribberull

Vi har hatt en ribbe igjen i fryseren etter jul, og jeg har gått å tenkt på en litt mer spennende måte å servere denne på, enn den tradisjonelle julemiddagene. Selv om jula vare helt til påske for noen, gjør den ikke det her i huset.

Ribba ble surret med hyssing, det ble ingen profesjonell surring, men en rull ble det uansett.

Ribba var på 1,780 kg.

Jeg la den med svoren ned, i en form med vann i bunnen. I vannet hadde jeg to chili (med frøene inntakt) i biter, og 4 fedd hvitløk.

Ribba ble stekt på 160 grader i en time, før jeg snudde den. Deretter ble den stekt på 180 grader i 2 timer til, mens den fortsatt ligger i vannet. Til slutt stekte jeg den på 220 grader i 30 minutter.

Ribba ble skikkelig saftig og god. Alle var enige at denne ribba var bedre enn den jeg serverte julaften.

Tilbehøret var bakt potet med hjemmelaget salsa.

 

Saftig ribberull

Saftig ribberull