Saftig kyllingfilet – deilig middag

Annonse

Saftig kyllingfilet – deilig middag er nok et innlegg for Bremykt Flytende. Ikke bare er den fin å bake med, men det gjør seg alldeles kjempegodt i stekapanna i tillegg til å være en fin smakstilsetter.
Produktet er en blanding av meierismør og rapsolje og inneholder ingen tilsetningsstoffer.
Jeg har allerede delt to innlegg hvor jeg har brukt den i sjokoladekake og gulrotkake, og nå er det stekingen som står for tur.
Etter å ha prøvd Bremykt Flytende noen ganger nå, gir jeg dette allsidige produktet tommelen opp!

Oppskriften på kyllingen var ganske enkel, men det ble en veldig saftig og smakfull kyllingfilet.

Til 1 stk stor kyllingfilet med skinn brukte jeg

  • 2 ss Bremykt Flytende
  • Ferske hakket gressløk
  • Fersk hakket koriander
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1/4 ts chili hot (pulver)
  • 1/2 ts malt ingefær
  • litt salt

Bland alt sammen og smør inn kyllingen med kryddersmøret. Løsne litt på skinnet fra den ene siden, en liten lomme om du vil, og fordel kryddersmøret under skinnet.

Jeg valgte å bruke krydder av hvitløk, chili og ingefær. Dette fordi det skulle under skinnet. Her kan man bruke friske krydder om man heller ønsker det.

La hvile i en time eller mer om du ønsker.

Stekes i Bremykt flytende, enten til gjennomstekt eller så kan man avslutte steketiden i ovnen. Jeg gikk for det site alternativet. Når jeg var fornøyd med stekeskorpen, hadde jeg kyllingen og Bremykt Flytende som den ble stekt i, i en stekeform og stekte den videre i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Serveres med det du måtte ønske av tilbehør. Her er den servert med salat og kokte perlepoteter. Over dette hadde jeg litt limesaft og så avsluttet jeg med litt av Bremykt Flytende fra stekingen for å få med smakene.

Innlegget er skrevet som et ledd i mitt samarbeid med Bremykt og Bakeklubben.

Saftig kylling - Bremykt Flytende - Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk