I julehumør har jeg bakt disse cookiesene, og med litt inspirasjon fra oppskriftsoppfordringen med julekrydder som Anita på bloggen Kvardagsmat har satt i gang i desember, har jeg tilsatt kanel i disse.
Ca. 30 luftige cookies ble lagd av
- 225 g smeltet smør
- 100 g lettkokte havregryn
- 0,5 dl rom
- 1,5 dl Cola
- 2 egg
- 300 g brun farin
- 2 ts vaniljesukker
- 300 g mel
- 1 ts natron
- 1,5 ts kanel
- 200 g melkesjokolade i biter (jeg brukte Smelt)
Smelt smøret.
Bland lettkokte havregryn med rom og Cola og la dette trekke i 30 minutter.
Når dette er klart, pisker du eggene, brun faring og vaniljesukker luftigere og lyst. Tilsett så det tørre (mel, natron og kanel) og smeltet smør om hverandre. Ha deretter i havregryn med rom og Cola. Til slutt rører du inn sjokoladebitene inn for hånd.
Settes kaldt i kjøleskapet i en time eller mer.
Fordeles på et bakepapirkledd stekebrett, og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.
Romsmaken kom ikke spesielt godt fram, men denne kombinasjonen ga en lun og god smak (om du skjønner).
Skulle man ønske sterkere romsmak, kan man kanskje bruke litt romessens.