Rom & Cola Cookies

I julehumør har jeg bakt disse cookiesene, og med litt inspirasjon fra oppskriftsoppfordringen med julekrydder som Anita på bloggen Kvardagsmat har satt i gang i desember, har jeg tilsatt kanel i disse.

Ca. 30 luftige cookies ble lagd av

  • 225 g smeltet smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 0,5 dl rom
  • 1,5 dl Cola
  • 2 egg
  • 300 g brun farin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g mel
  • 1 ts natron
  • 1,5 ts kanel
  • 200 g melkesjokolade i biter (jeg brukte Smelt)

Smelt smøret.
Bland lettkokte havregryn med rom og Cola og la dette trekke i 30 minutter.
Når dette er klart, pisker du eggene, brun faring og vaniljesukker luftigere og lyst. Tilsett så det tørre (mel, natron og kanel) og smeltet smør om hverandre. Ha deretter i havregryn med rom og Cola. Til slutt rører du inn sjokoladebitene inn for hånd.

Settes kaldt i kjøleskapet i en time eller mer.

Fordeles på et bakepapirkledd stekebrett, og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.

Romsmaken kom ikke spesielt godt fram, men denne kombinasjonen ga en lun og god smak (om du skjønner).
Skulle man ønske sterkere romsmak, kan man kanskje bruke litt romessens.

rom-og-cola-cookiesrom-og-cola-cookies

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk