Jeg har allerede risboller på bloggen, men jeg klarte ikke la være å lage noen nye. Disse er med overraskelse; geletopper og marsipan.
Kommentarene fra mine kolleger etter å ha smakt dem i dag, var bare positive. Dette var litt uvant, men godt. Noen mente også at jeg burde hatt flere geletopper oppi…
35 store risboller med overraskelse
- 300 g smør
- 400 g 55% sjokolade
- 4 egg
- 150 g brun farin
- 1 pose (260 g) puffet ris
- 200 g geletopper (100 g delt i 4 og 100 g delt i 2)
- 300 g revet marsipan eller i biter om du vil
Mål opp det du skal ha i risbollene og ha dette i en bolle. Det går an å rive romtemperert marsipan, men det er nok lettere å gjøre dette når den er kald. Jeg brukte opprinnelig 200 g marsipan, men siden den ikke kom så godt fram, har jeg økt mengden med 100 g i oppskriften ovenfor. For mer «fremtredende marsipan», kan den skjæres i biter i stedet for å rive dem.
Revet marsipan kan lett klistre seg sammen igjen, så fordel den forsiktig (lett på hånden) i risen.
Smelt smøret. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den smelter. Avkjøl til romtemperatur, ikke i kjøleskap.
Pisk egg og brun farin til eggedosis. Når du har en luftig og fin eggedosis (som tar noen minutter med kjøkkenmaskin) tilsetter du sjokoladesmøret. Rør dette godt inn.
Hell sjokoladeblandingen over risen, geletoppene og marsipanen og bland godt.
Jeg fordelte dette i muffinsformer.
Andre godsaker man kan ha i risbollene er peanøtter eller andre nøtter, tørket frukt/bær, kjeks, non stop m.m. Lag dem til dine egne små overraskelser.
Ønsker du å lage dem med voksen smak, kan de kanskje lages med litt rom i…
Settes i kjøleskapet og nytes når de er kalde.