Glutenfri brownie – en munnfull sjokoladedrøm
Etter en liten runde på jobben med spørsmålet: «Hva er din favorittjulekake?», var det bare en som kom med en kake jeg aldri hadde hørt om; «Sjokoladeklump». Jeg ble nysgjerrig på denne sjokoladeklumpen, og spurte litt videre rundt den. Det viste seg å være en kake som inneholdt malte mandler, sukker, eggehvite og sjokolade, og dette fikk jeg lyst til å prøve.
Jeg tok utgangspunkt i min oppskrift på kransekake, og satte i gang med julekakeproduksjonen. Det første brettet ble stekt for lenge, og disse ble ganske harde. Jeg reduserte derfor steketiden på de to neste brettene, og ble veldig fornøyd med resultatet. Seige små brownies – en munnfull sjokoladedrøm.
Ca. 50 munnfuller med glutenfri brownie på størrelse med en makron, sånn ca., ble lagd av
- 3 eggehviter
- 150 g melis (for søtere brownies, kan mengden melis økes litt)
- 200 g mandelmel (jeg brukte mandelmel fra Coop)
- 20 g potetmel
- 30 g sirup
- 200 g 55% sjokolade eller melkesjokolade om du ønsker en lysere kake (glutenfri sjokolade for glutenfri kake)
Pisk eggehviter stive med 50 g melis. Bland mandelmelet med resten av melisen og potetmelet.
Smelt sjokoladen og sirupen over vannbad.
Bland de stivpiskede eggehvitene med det tørre (mandelmel, melis og potetmel), og rør til slutt inn den smeltede sirupsjokoladen.
Jeg hadde dette i en sprøytepose for lettere fordeling på et bakepapirkledd stekebrett.
Stekes på 180 grader i 8 – 12 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kaka og stekeovnen din. Prøv deg fram.
Avkjølte munnfuller ble pyntet med litt smeltet hvit sjokolade.
Ifølge mannen min, ser disse ut som brystvorter, og jeg er enig i det. Neste runde kommer jeg til å bruke en skje dyppet i vann for å lage en flat topp på kaken.
Jeg gleder meg til å prøve denne kaken med melkesjokolade, eller kanskje jeg skal prøve hvit sjokolade neste gang…