Proteinrik grøt

Etter diverse utfordringer med kroppen min (for mange kg, en veldig urolig og høylytt mage og dårlig kondis toppet med overgangsalder) bestemte jeg meg for å prøve ut en endring av kostholdet mitt til et mer proteinrikt kosthold. Dette for å se om jeg kunne få det bedre på noen områder. Jeg startet med en proteinrik grøt til frokost og endret også raskt både lunsjen og middagen.

Google og Youtube ble brukt for å søke meg igjennom informasjon om temaet og for å finne inspirasjon til hva jeg kunne spise. Jeg lot meg inspirere av Autumn Bates sine oppskrifter på Youtube.

Skulle du heller ha lyst til å lage proteinrundstykker, finner du en oppskrift på det her.

Jeg deler dette innlegget med bl.a. oppskrift på proteingrøt i tilfelle noen andre skulle ha samme opplevelser som meg og har behov for innspill til hva som kan hjelpe. Jeg kan ikke garantere at det hjelper deg like mye som det har hjulpet meg, men det kan jo hende du finner inspirasjon i det jeg skriver nedenfor.

Jeg har holdt på med dette i litt over to måneder (siden etter påske), og jeg merker stor forskjell på alt.
Allerede fra dag 2 med proteinrik grøt til frokost ble klagestormen fra magen borte. Bare det var en helt utrolig deilig følelse.

Etter første uka ble jeg veldig glad da jeg oppdaget at hetetoktene som jeg hadde flere ganger om dagen, var så godt som borte (ikke helt borte, men langt fra så ofte som før). En veldig befriende følelse.

Det må jo også nevnes at jeg begynte med å gå fram og tilbake jobb/hjem hver dag. Det er ca. 30 minutter nedover fra Rælingen til Lillestrøm. Hjem igjen er det også ca. 30 minutter +, men da er det nesten bare oppover med en avslutning i brattbakken (som vi kaller den). Dette har hjulpet veldig på kondisen.

Jeg gjør dette for at jeg skal føle meg vel og i tillegg til alt det positive jeg har opplevd med denne endringen, har også vekta gått sakte men sikkert nedover. Jeg bruker ikke dette som en slankekur, men en endring for velvære og trivsel.

I oppramsingen av hva jeg spiser nedenfor, har jeg også skrevet merket og hvor jeg kjøper det. Dette er ikke reklame, men ment som hjelp til den som måtte ønske det.

Hva jeg spiser i løpet av en dag

 • Jeg starter dagen med 1 ss eplesidereddik i et glass vann kl 06.00
 • 30 minutters gange til jobb kl. 06.30
 • Først når jeg kjenner meg skikkelig sulten, ca. kl. 08.00, spiser jeg 2/3 av proteingrøten min. Resten, 1/3, spiser jeg kl. 14.00
 • Til lunsj spiser jeg som regel egg, cottage cheese, blåbær, tomater, litt kjøtt eller fisk (rester fra middagen eller pålegg), soyaflak, spinat og kanskje noen cashewnøtter.
 • Mellommåltidet består av fem ristede mandler og kokoschips, pære eller resten av proteingrøten
 • 30 minutters tung gåtur hjem igjen.
 • Før middag drikker jeg et glass vann med 1 ss eplesidereddik i.
 • Til middag spiser jeg kylling eller fisk med det jeg måtte ha av kokt egg (hvis jeg ikke har spist egg til lunsj), salat / spinat, gulrot, avokado, tomat, annet grønt, blåbær, soyaflak (kjøpt på helsekost), cashewnøtter (hvis jeg ikke har spist det til lunsj), cottage cheese, fetaost m.m.
 • Jeg drikker kaffe, te og vann.
 • Jeg er egentlig ikke så flink til å drikke vann, derfor har jeg bærpulver (Berry Powder fra Supernature) i vannet for gjøre det fristende å drikke mer. Har ikke lykkes helt med det enda…
 • Om jeg er sulten ettermiddag/kveld tar jeg noen få nøtter og drikker enten et glass soyamelk med sjokoladesmak eller et glass med Skyr bringebær

1 porsjon proteinrik grøt med bær – Koketid ca. 5 minutter

 • 1,5 dl soyamelk uten sukker (jeg har også brukt laktosefri lettmelk, men synes den blir bedre med soyamelk)
 • 1 ss mandelmel (jeg bruker den fra Eldorado)
 • 1 ss Hempfrø / Hampfrø uten skall (kjøper i helsekost) 
 • 1 ss chiafrø

Kokes til den tykner litt. Husk å røre.

Mens grøten koker, klargjør jeg resten av ingrediensene som skal i den proteinrike grøten

 • 2 store ss gresk yoghurt (jeg bruker den med vaniljesmak fra Synnøve), du kan også bruke proteinyoghurt med vaniljesmak fra YT
 • 1 ts bærpulver (Berry Powder fra Supernature)

Ferdigkokt proteingrøt blandes med den greske yoghurten og bærpulver.
Konsistensen blir litt tykkere ved hjelp av yoghurten, så det gjør ikke noe om den virker litt tynn før den helles over yoghurten.

Ukedager: Jeg lager grøten på kvelden og setter den i kjøleskapet = spiser kald grøt på morgenen. Jeg topper grøten med blåbær og kokoschips for litt knas + litt mer bærpulver.

Helger: Jeg lager grøten på morgenen og spiser den lunken. Samme topping.

1 porsjon proteinrik grøt med sjokoladesmak – Koketid ca. 5 minutter

 • 1,5 dl soyamelk med sjokoladesmak
 • 1 ss mandelmel (jeg bruker den fra Eldorado)
 • 1 ss Hempfrø / hampfrø uten skall (kjøper i helsekost) 
 • 1 ss chiafrø
 • 1/2 ts kakao (jeg bruker den jeg har i bakeskuffen = bakekakao)
 • 1 ss sjokoladenibs (dette har jeg i grøten etter at den er ferdigkokt)

Ha alt foruten sjokoladenibs i en kjele og kok til den tykner. Husk å røre.
Når grøten er ferdig, tar jeg kjelen av varmen og røren inn sjokoladenibs og lar den stå i et par minutter før jeg heller den over yoghurten.

Mens grøten koker, klargjør jeg yoghurten som skal i den proteinrike grøten

 • 2 store ss gresk yoghurt (jeg bruker den med vaniljesmak fra Synnøve), du kan også bruke proteinyoghurt med vaniljesmak fra YT

Nytes med blåbær, cashew og kokos chips.

Rosa proteinrik grøt med bærpulver toppet med blåbær, kokos chips og bærpulver.
PRINT

2 hendelser på “Proteinrik grøt”

  1. Hei Keth.
   Så hyggelig at du lar deg inspirere :).
   Jeg har vært på ferie og har dermed også måtte klare meg uten grøten min. Nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen med den.

   /Tove

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk