Lørdag 14. februar er det Valentine, eller alle hjerters dag om du vil. Noen forventer stor oppmerksomhet fra sin partner mens andre igjen blir veldig glad for fine ord eller en kake bakt spesielt for dem.
Denne kaken bakes som porsjonskake, og å få en liten kake helt for seg selv gir en liten lykkefølelse, en følelse om at noen har tenkt bare på deg.
Til bunnen til disse 8 porsjonskakene (gode porsjoner) brukte jeg
- 100 g pulveriserte Oreo uten fyll
- 25 g revet sjokolade 70%
- 1/4 dl pose sjokolademousse (Toro) (følg anvisning på pakken)
- 0,75 dl lettmelk
Jeg lagde sjokolademoussen først. Riv sjokoladen. Skrap fyllet av kjeksen før de pulveriseres med stavmikseren, og deretter blandes med revet sjokolade og moussen.
Denne blandingen hadde jeg i bunnen av muffinsformene jeg brukte. Muffinsformene er av typen «stor», for deretter å sette det kaldt mens jeg lagde ostekremen.
Ostekremen
- 75 g Philadelphia naturell smøreost
- 50 g melis
- 1/3 vaniljestang, frøene fra denne
- 0,75 kremfløte
- 100 g Oreo i biter (denne gangen med fyllet i)
Philadelphia, melis og vaniljefrø ble pisket først. Deretter stivpisket jeg krem av kremfløten, for så å blande disse to. Til slutt rørte jeg forsiktig inn bitene med Oreo.
Jeg fordelte ostekremen oppå bunnen og satte formene tilbake i kjøleskapet igjen.
Laget med sjokolademousse
Dette ble lagd av 2/4 av posen med sjokolademousse fra Toro + 1,5 dl melk. Følg anvisningen på pakken.
Toppen ble lagd av
- 1 dl kremfløte (kan gjerne bruke mer)
- 1 ss sukker
- 1/3 vaniljestang, frøene fra denne
- Oreo til pynt (mengde etter ønske)
Stivpisk kremen med sukkeret og vaniljefrøene. Fordel oppå kakene og pynt med Oreo. Hele eller biter, små eller store… Du bestemmer 🙂
Kakene trenger 3 timer eller mer i kjøleskapet før de nytes. Lag dem gjerne dagen i forveien.