Plomme- og chililikør

Likør av blåbær er noe vi lagde før, men de siste årene har blåbæra vi plukker, gått med til smoothies.

I år tenkte jeg å prøve noe nytt, og forhåpentligvis blir dette like godt som blåbærlikøren min. Det er ikke det at vi drikker så mye likør (foruten eggelikør til jul), men det er morsomt å prøve noe nytt, og så har jo Matbloggsentralen.no en utfordring gående… Need I say more?

Plomme- og chililikøren ble satt på 3 flasker som hver rommer 5,5 dl, og i hver flaske hadde jeg

  • 4 store plommer i biter
  • 1 chilipepper
  • 200 gr sukker
  • 1,2 dl Vodka 38%

Når jeg lager blåbærlikør, fyller jeg flaskene/glassene full med blåbær. Deretter fyller jeg på sukker for så å helle vodka på til slutt. Jeg bruker «det-er-ikke-fullt-før-det-renner-over»-prinsippet.

Denne gangen hadde jeg ingrediensene i lagvis. Dette fordi de oppdelte plommebitene var så fuktige at sukkeret satte seg fast, og ikke bare «rant» mellom hulrommene som det gjør når jeg lager blåbærlikør. Her var det heller ikke fullt før det rant over, så det ble litt sløsing av alkohol…

Settes i kjøleskapet, til sukkeret er oppløst. Dette må du nok hjelpe til med, ved å snu opp flaskene opp ned noen ganger i løpet av dagen i noen dager.

Når sukkeret er oppløst, pleier jeg å sette likøren ned i boden, hvor det er mørkt og kjølig. Har du ikke mulighet til det, kan den fortsatt stå i kjøleskapet.

Likøren trenger 2 – 3 måneder å godgjøre seg på. Den blir bedre og bedre jo lenger den står, så jeg vil heller la den stå i 3 enn 2 måneder.

Lager du den nå, er den ferdig til jul 🙂

 

Plomme- og chililikør

Plomme- og chililikør

 

 

 

 

PRINT

2 hendelser på “Plomme- og chililikør”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk