Pepperkake-cookie

Pepperkake-cookie – Jeg har prøvd å lage julekakene i cookie-versjoner. Denne er en pepperkake-cookie. Den er sprø og litt seig. Jeg valgte å lage dem med stekt hvit sjokolade inni, og jeg synes dette passet godt.
Når det gjelder pepperkaker, er huset delt i to. Noen liker dem og noen ikke, men disse falt bedre i smak hos de som ikke liker, enn det vanlige pepperkaker gjør.

Sammensetningen av krydderet varierer ut fra hva man liker, så her er det opp til hver enkelt å hvor mye/lite man vil ha av hvert enkelt krydder.

Stek den hvite sjokoladen først.

24 stk. Pepperkake-cookie er laget av

  • 150 g smør
  • 20 g brun farin
  • 1 egg
  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 – 2 ts kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 1/4 ts malt svart pepper
  • 1/2 ts malt nellik

Pisk smør og brun farin lyst og luftig. Tilsett egget og pisk dette godt inn. Deretter tilsettes det tørre før du til slutt rører inn den stekte hvite sjokoladen om du skulle få lyst til å prøve det.

Settes kaldt i en time eller mer, men du må ikke. De kan stekes med en gang om du skulle ønske det, eller har dårlig tid (har veldig lyst på noe godt).

Fordel røra på et bakepapirkledd stekebrett. Mine ble størrelsen ca. 1 ss.
Stekes på 200 grader i ca. 10 minutter.

Jeg prøvde meg fram med steketiden, og på 180 grader måtte de stå inne i 14 minutter i min ovn. Anbefaler å prøve deg fram for å se hva som er best i din ovn.

Kakene er myke når de tas ut av ovnen, så la de stivne litt på brettet før du ev. legger dem over på en rist for avkjøling.

Jeg tenker de kan bli ganske så gode med melkesjokolade inni, om du ikke skulle ville prøve stekt hvit sjokolade.

Stekt hvit sjokolade

  • 100 g hvit sjokolade
  • Stekeovn…

Del sjokoladen i biter. Legg bitene på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 160 grader i ca. 10 minutter. Sjokoladen blir mørkere under og inni enn på toppen, så ikke la deg lure av den lyse overflaten.

Steketiden varierer fra ovn til ovn, så det kan være lurt å prøve deg fram med din ovn.

 

PRINT

2 hendelser på “Pepperkake-cookie”

  1. Hei.
    Har forsøkt i to omganger nå og mine blir som noen runde klumper og de ryr. Kjevler du de ut? Trykker de flate?

    1. Så rart at det skjer, Veronica. Jeg opplever ikke det.
      Jeg fordeler røra med en skje, og så flyter de utover selv under stekingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk