Pavlova med bringebærkrem og lakris – dette innlegget ble til pga min nysgjerrighet for hvordan pavlovaen oppfører seg i ovnen. Det handler altså mer om dette, enn den gode kremen på toppen som jeg valgte å ha lakris over. Om du ikke liker lakris, er sjokolade et godt alternativ som topping til denne kremen.
Når jeg vanligvis lager Pavlova, fordeler jeg marengsen i ca. 20 cm i diameter for da vet jeg at jeg får en ferdig kake på ca. 30 cm i diameter +/-.
Jeg lurte på hva som ville skje om jeg lagde den mindre kake i diameter med samme røre, og denne gangen ble røra fordelt i 15 cm i diameter.
Kaken oppførte seg ikke helt på samme måte i ovnen, og den nesten 20 cm i diameter og veldig høy. Et krater med plass til masse krem.
Pavlova med bringebærkrem og lakris er laget av
- 6 eggehviter
- 200 g melis – siktet
- 100 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 20 g maizena
- 3 ts bringebæreddik
Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.
Sikt melis og vaniljesukker sammen.
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av melis, sukker og vaniljesukker.
Sett en alarm på 10 minutter. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 8 minutter, og når det gjenstår 2 minutter har du i maizena. Pisk til alarmen går… Jeg rørte inn bringebæreddiken for hånd.
Fordel marengsen på et bakepapikledd stekebrett i ønsket størrelse. Beregn at den eser utover under steketiden.
Stekes på 140 grader i ca. 1 time og 15 minutter, på rillen under midten i ovnen.
Skru av ovnen når den er ferdigstekt, og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og kaka stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.
Vanligvis steker jeg Pavlova i en time, men pga høyden ble jeg litt usikker, og la til 15 minutter på steketiden.
Bringebærkremen er laget av
- Bringebærpuré av 200 g frosne bringebær
- 100 g sukker
- 3 dl kremfløte
Mos bringebærene med stavmikser og sil puréen fri for frø.
Pisk kremfløten stiv med sukkeret.
Bland dette og ha på kaken.
Lakrissirupen jeg brukte er kjøpt.