Pavlova med bringebærkrem og lakris

Pavlova med bringebærkrem og lakris – dette innlegget ble til pga min nysgjerrighet for hvordan pavlovaen oppfører seg i ovnen. Det handler altså mer om dette, enn den gode kremen på toppen som jeg valgte å ha lakris over. Om du ikke liker lakris, er sjokolade et godt alternativ som topping til denne kremen.

Når jeg vanligvis lager Pavlova, fordeler jeg marengsen i ca. 20 cm i diameter for da vet jeg at jeg får en ferdig kake på ca. 30 cm i diameter +/-.

Jeg lurte på hva som ville skje om jeg lagde den mindre kake i diameter med samme røre, og denne gangen ble røra fordelt i 15 cm i diameter.
Kaken oppførte seg ikke helt på samme måte i ovnen, og den nesten 20 cm i diameter og veldig høy. Et krater med plass til masse krem.

Pavlova med bringebærkrem og lakris er laget av

  • 6 eggehviter
  • 200 g melis – siktet
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 20 g maizena
  • 3 ts bringebæreddik

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Sikt melis og vaniljesukker sammen.
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av melis, sukker og vaniljesukker.
Sett en alarm på 10 minutter. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 8 minutter, og når det gjenstår 2 minutter har du i maizena. Pisk til alarmen går… Jeg rørte inn bringebæreddiken for hånd.

Fordel marengsen på et bakepapikledd stekebrett i ønsket størrelse. Beregn at den eser utover under steketiden.

Stekes på 140 grader i ca. 1 time og 15 minutter, på rillen under midten i ovnen.
Skru av ovnen når den er ferdigstekt, og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og kaka stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.

Vanligvis steker jeg Pavlova i en time, men pga høyden ble jeg litt usikker, og la til 15 minutter på steketiden.

Bringebærkremen er laget av

  • Bringebærpuré av 200 g frosne bringebær
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Mos bringebærene med stavmikser og sil puréen fri for frø.
Pisk kremfløten stiv med sukkeret.
Bland dette og ha på kaken.

Lakrissirupen jeg brukte er kjøpt.

Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkrem

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk