Fredag 16. januar passerte bloggen 1 million sidevisninger. En merkedag i Idéfull sin blogghistorie.
Det innlegget som er aller mest besøkt siden jeg startet med matbloggingen er OreoKaken. Innlegget om den ble laget 16. august 2013, og det har blitt vist 69 000 ganger siden da. Dette må kvalifiseres til å bli lagt ut en gang til 🙂
Det som jeg liker med denne kaken, er bunnen. Den minner mer om en «vanlig» kakebunn, enn en hard kjeksbunn.
Oppskrift
Kakeformen jeg brukte var 20 cm i diameter, og denne kaken bestod av…
Bunnen
- 200 gr knuste Oreo (uten fyll)
- 50 gr revet mørk sjokolade (70%)
- 1/2 pose Toro sjokolademousse (lys type) Følg anvisning på pakken
- 1,5 dl lettmelk
Du kan selvfølgelig lage kaken i en større form, men da har du valget mellom en lavere kake eller å justere ingrediensene slik at du får en like høy kake som jeg har lagd.
Jeg lagde sjokolademoussen først av 39 gr pulver sammen med 1 1/2 dl lettmelk. Kjeksen ble pulverisert med stavmikseren, og deretter blandet jeg kjeks og sjokolade med moussen.
Kakeformringen ble satt på et kakefat, slik at kakefatet utgjorde bunnen av formen (skjønner?). Deretter hadde jeg dette i bunnen av «kakeformen», for deretter å sette det kaldt mens jeg lagde ostekremen.
Ostekrem
- 150 gr Mascarpone (du kan også bruke Philadelphia eller Tine kremost naturell)
- 100 gr melis
- 1 ts vaniljesukker
- 1,5 dl Condito Whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)
- 120 gr Oreo i biter (med fyll)
Mascarpone, melis og vaniljesukker ble pisket først. Deretter pisket jeg Condito Whippingen stiv, for så å blande disse to. Til slutt rørte jeg forsiktig inn bitene med Oreo.
Jeg fordelte ostekremen oppå bunnen og satte formen tilbake i kjøleskapet.
Sjokolademousse
- 1/2 pakke Toro sjokolademousse (resten av pakken)
- 1,5 dl lettmelk
- 100 gr Oreo i biter (med fyll)
Jeg lagde moussen og fordelte den oppå ostekremen, for deretter å putte bitene av Oreo i moussen. Kaken havnet igjen i kjøleskapet i påvente av toppingen.
Etter påfyll av moussen ble formen fylt opp helt til randen, men det er alltids litt plass igjen på toppen, både i kakeformer og i mager 🙂 Spesielt til noe godt.
Toppen og pynt
- 1 dl stivpisket Condito Whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)
- 1 ss sukker
- Oreo etter ønske til pynt
Stivpisk Whipping med sukkeret. Fordel oppå kaken og pynt med Oreo. Hele eller biter, små eller store… Du bestemmer 🙂
Jeg bruker Condito Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten, og fordi jeg synes den holder fasongen (hvis man kan si at en krem har fasong) bedre.
Det er flere som lurer på om man kan bruke andre ingredienser enn mascarpone eller whipping. Det kan du. Du kan bytte ut mascarpone med enten Philadelphia eller Tine kremost naturell, og whipping med kremfløte.
Jeg lagde kaken dagen i forveien.
Andre kaker og søte saker jeg har lagd med Oreo i
Kaken havnet på trykk i Lesernes VG samme dag som den ble lagt ut på bloggen, og bare den helgen ble det innlegget vist nesten 25 000 ganger. Morsomt 🙂