Nektarinfyll til makroner – nektarincurd

Nektarinfyll til makroner – nektarincurd

Nok et veldig godt fyll til makroner er klart for å deles med dere. Nektarinene jeg har brukt stod i kjøleskapet fra mandag til lørdag = de har altså hatt noen dager å godgjøre seg på før jeg brukte dem.

Nektarinfyll til makroner – nektarincurd er laget av

  • 300 g nektariner – skrellet og uten stein
  • 150 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 3 eggeplommer
  • 4 plater gelatin
  • 150 g smør i biter

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Skrell og fjern steinen av nektarinene. Kok disse møre sammen med sukker og vann (jeg kokte mine i 10 minutter). Ta kjelen av varmen og rør inn eggeplommene en av gangen. Sil blandingen.
Klem vannet av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Til slutt røres smøret inn. Rør til det er smeltet inn i blandingen.

Jeg brukte først 2 plater gelatin, men da ble kremen/curden litt for tynn. Dette løste jeg ved å smelte 2 plater til i litt kokende vann (bløtlagte plater) og pisket dette inn i den kalde og allerede ferdige kremen med håndmikser. Var litt skeptisk til løsningen, men det gikk fint. I dette innlegget kan du se forskjellen på kremen med 2 plater (gule makroner) og 4 plater (oransje ihjelstekte makroner).

Jeg bruker bare gelatin fordi den skal holde godt i makronen, og ikke renne så lett utover når den står på bordet.
Om jeg skal bruke kremen/curden til noe annet, vil jeg nok heller bruke maizena som tykningsmiddel.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk