Nektarinfyll til makroner – nektarincurd
Nok et veldig godt fyll til makroner er klart for å deles med dere. Nektarinene jeg har brukt stod i kjøleskapet fra mandag til lørdag = de har altså hatt noen dager å godgjøre seg på før jeg brukte dem.
Nektarinfyll til makroner – nektarincurd er laget av
- 300 g nektariner – skrellet og uten stein
- 150 g sukker
- 0,5 dl vann
- 3 eggeplommer
- 4 plater gelatin
- 150 g smør i biter
Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Skrell og fjern steinen av nektarinene. Kok disse møre sammen med sukker og vann (jeg kokte mine i 10 minutter). Ta kjelen av varmen og rør inn eggeplommene en av gangen. Sil blandingen.
Klem vannet av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Til slutt røres smøret inn. Rør til det er smeltet inn i blandingen.
Jeg brukte først 2 plater gelatin, men da ble kremen/curden litt for tynn. Dette løste jeg ved å smelte 2 plater til i litt kokende vann (bløtlagte plater) og pisket dette inn i den kalde og allerede ferdige kremen med håndmikser. Var litt skeptisk til løsningen, men det gikk fint. I dette innlegget kan du se forskjellen på kremen med 2 plater (gule makroner) og 4 plater (oransje ihjelstekte makroner).
Jeg bruker bare gelatin fordi den skal holde godt i makronen, og ikke renne så lett utover når den står på bordet.
Om jeg skal bruke kremen/curden til noe annet, vil jeg nok heller bruke maizena som tykningsmiddel.