Muffins – gulrot og appelsin

Muffins med gulrot og appelsin er en munnfull å anbefale.

Idéfull skal ha stand på Smakfull bylørdag i Lillestrøm den 13. september hvor jeg skal servere smakfulle idéer med gulrot som tema.

Denne muffinsen er bakt i størrelse smaksprøve (mini muffinsformer), og da får jeg ca. 40 muffins av denne røra. Jeg har bakt endel forskjellige varianter, og idéen om å ha appelsin i, fikk jeg av min søster som videreformidlet dette på vegne av en venninne av henne som mente at jeg måtte prøve appelsin i gulrotkaken. Jeg så gjorde.

I helgen ble det bakt muffins med gulrot, appelsin og chili, men smakspanelet (tre ungdommer) som var med på hytta var ikke overbevist om at chili var det beste å ha i muffinsene. Dermed gjorde jeg et forsøk uten chili i dag, og husets smakspanel var enstemmig; kjempegode.

Røren til ca. 40 miniutgaver av denne herligheten ble til av

  • 2 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 3 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 dl ferskpresset appelsinjuice (jeg tok også med appelsinkjøttet som var igjen på «skviseren»)
  • 50 gr smeltet smør
  • 130 gr revet gulrot (med stavmikseren = litt mer kornete enn hvis du river på rivhjern)

Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket godt (ca. 5 minutter på litt over middels styrke på min kMix), deretter tilsatte jeg det tørre (kanel, mel, bakepulver, og natron) og det våte (appelsinjuice og smeltet smør) litt om hverandre. Til slutt rørte jeg inn den revne gulroten.

Disse ble stekt i mini muffinsformer på 200 grader i 12 minutter, midt i ovnen. Jeg skriver midt i ovnen, men i min ovn, er valget litt under midt i eller litt over midt i. Jeg lyver altså når jeg sier midt i, for jeg stekte de egentlig litt over midt i. Skjønner? 🙂

Ønsker du å toppe muffinsene med deilig krem, finner du oppskriften til den her.

Jeg brukte former kjøpt på Panduro. Disse var lette å ta av muffinsen, den var dermed lettere tilgjengelig og uten irritasjon, enn med andre små muffinsformer jeg har prøvd ut til denne smakfulle bylørdagen.

Gulrotmuffins med appelsin3

Gulrotmuffins med appelsin2

Gulrotmuffins med appelsin4

Dette er ikke et betalt innlegg.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk