1

Saftig kylling med potetmos og erte- og hvitvinssaus

Saftig kylling med potetmos og grønt pluss litt blått og oransje. Prikken over i’en på denne middagen var erte- og hvitvinssausen som jeg serverte ved siden av i kaffekopper. En deilig rett for 2 personer.

Saftig kylling med potetmos og grønnsaker toppet med erte- og hvitvinssaus består av

Kyllingfileter nok til å mette to personer, potetmos og deilig saus.

Potetmos

  • 10 poteter (mengden er lagd med tanke på å få litt rester)
  • 1 ss smør
  • litt melk (bruk litt og litt til du er fornøyd med konsistensen)
  • gressløk
  • smakes til med salt

Kok potetene møre. Skrell og mos dem sammen med smør og litt melk. Ha i litt og litt til du er fornøyd med konsistensen. Rør inn gressløk og smak til med salt.

Potetmosen la jeg på en seng av spinat formet som en blomst.

Erte- og hvitvinssausen er laget av

  • 100 g erter (av den frosne typen)
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss creme fraiche

Kok opp erter med hvitvin og fløte. Planen var å røre inn litt maizena for å få en litt tykkere saus, men siden jeg plutselig ikke hadde det i skapet på hytta, måtte jeg ty til plan B som viste seg å bli veldig bra.
Jeg brukte creme fraiche til å få en litt tykkere saus.

Jeg brukte stavmikser på sausen før jeg rørte inn creme fraiche.

Prikken over i’en på denne middagen var denne erte- og hvitvinssausen som jeg serverte ved siden av i kaffekopper.

Grønnsaker

  • Erter av den frosne typen
  • Gulrot i små biter
  • Blåbær

Erter og gulrot ble kokt opp og så lot jeg det trekke et par minutter. Jeg lot det stå til ønsket konsistens på gulrøttene.
Blåbærene ble skylt.