Kjøttboller med fetaost

Kjøttboller med innbakt/-stekt fetaost. Når vi er 2 til middag, noe som skjer oftere nå enn før, synes jeg det er godt å kjøre på med noe lettvint. Selv om jeg brukte litt tid på å få fetaosten inni kjøttbollene, synes jeg allikevel det var en lettvint middag.

Til disse kjøttbollene brukte jeg

  • 400 kjøttdeig
  • 1 rød chili med frø – finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk fetaost
  • krydder om ønskelig – jeg brukte hvitløk. I og med at fetaosten er ganske salt, droppet jeg dette denne gangen

Finhakk chilien. Bland kjøttdeig, chili og olivenolje. Del fetaosten i ønsket størrelse.
Fetaosten skal «pakkes inn» i kjøttbollen, så her må du beregne hvor mye du trenger i forhold til størrelsen på kjøttbollene. Under stekingen, var det noen av kjøttbollene som sprakk opp og fetaosten kunne dermed igjen se dagslys. Vi brydde oss ikke noe om dette, men det kan være lurt å ha i bakhodet, om du velger å lage disse til et ev. koldtbord el.l. hvor du ønsker at fetaosten skal være et overraskelsesmoment.

Stekes og serveres til det du måtte ønske. Vi spiste dem i ferdigkjøpte og luftige brød på en seng av grønn salat av ruccola, spinat, isbergsalat og avocado.

Dressingen til den grønne salaten er laget av

  • 2 ss Creme Fraiche
  • 1 ts Dijon sennep
  • litt honning

Blandes godt før det has på salaten. Denne dressingen og salaten, har jeg også brukt til kylling med potetmos og paprikasaus.

Om det blir noen kjøttboller igjen, kan det nok hende de forsvinner i løpet av kvelden…

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk