Marmorert Eplekake, eller skal jeg si innbilt eplekake som den også ble kalt her i huset. Årsaken til dette, var at det var ingen som kunne finne en eneste eplebit i denne kaka. Minstemann var fornøyd med det, og etter hans mening var dette den perfekte eplekake. Altså ingen overraskelser av den saftige, søte og sunne sorten.
Mannen i huset derimot, savnet eplebitene i kaka. Skulle jeg tatt hensyn til hans ønske, ville jeg ha hatt små eplebiter av 2 – 3 epler oppi røra.
Til denne kaken, som ble lagd i en liten langpanne (27 x 38 cm) brukte jeg
- 5 egg
- 4 dl sukker
- 7 dl mel
- 4 ts bakepulver
- 1 dl melk (skummet)
- 150 gr smeltet smør (Tine smør)
- mos av 4 epler (uten skall og kjerne) av typen Royal Gala (kunne sikkert brukt 5 epler)
Pisk egg og sukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Tilslutt rører du forsiktig inn eplemosen. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne.
Marmoreringen bestod av en blanding av
- 3 ts kanel
- 100 gr brunt sukker
- 9 Bixit kjeks
Dette ble knust og blandet sammen med en stavmikser. Deretter hadde jeg dette på toppen av kakerøren (i den lille langpannen), og rørte forsiktig rundt for å få den marmorerte effekten. La det gjerne bli igjen litt på toppen av kaken.
Kaken ble stekt på 200 grader i 30 minutter.
Et lite tips, som også nevnt ovenfor, er å dele 2 – 3 epler i små biter og blande den forsiktig i røren før du har den i den lille langpannnen.
Andre eplekaker jeg har lagd, finner du oppskriften på ved å klikke på navnene nedenfor.