Marinert kyllingfilet

I et av programmene jeg så med Gordon Ramsay, lagde han en marinade som var ment til bruk på kyllinglår. Da ingen av butikkene på Skedsmokorset hadde råe kyllinglår den dagen jeg hadde bestemt meg for å lage dette, ble det marinert kyllingfilet i stedet.

Til 4 personer brukte jeg

  • 900 gr kyllingfilet

som ble marinert i en blanding av

  • 2 røde chili (hakket)
  • 4 fedd hvitløk (flattrykt og hakket)
  • 5 grener fersk timian (brukte bare bladene)
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt muskatt
  • 1 ts malt allehånde
  • salt og pepper etter ønske
  • nok olivenolje 🙂
  • 2 ss worchestersaus

Minstemann mente at kyllingen luktet pepperkaker, og eldstemann syntes det manglet litt saus. Neste gang denne blir lagd, vil jeg tilsette fløte eller Creme fraiche, så blir det en god saus tenker jeg 🙂

Kyllingen ble servert med basmatiris og en enkel salat med nektarin (som du finner her).

Marinert kyllingfilet med ris og enkel salat

Marinert kyllingfilet med ris og enkel salat

Med en kopp formet jeg risen, og dermed holdt den seg ryddig på tallerkenen. Pynt med timian.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Følg Idéfull på Facebook
Følg Mat for 2 på Facebook