MaisBrød

Det begynner å bli endel variasjoner av deigen jeg bruker til Luftige horn. Denne gangen ble det Maisbrød til TacoBurgerne jeg har lagd til en utfordring. Brødene ble som sagt lagd etter oppskriften av Luftige horn, men jeg endret litt på oppskriften.

MaisBrødene ble laget av

  • 100 gr smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 750 gr mel
  • pensle med 1 egg
  • ca. 160 g mais som moses med stavmikser (1 liten boks)

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene. Tilsett den moste maisen til slutt. Bland godt og sett deigen til heving. Etter en times heving deler du opp deigen til ønsket antall maisbrød og form dem. Er deigen klissete, kan du ha litt olje på hendene når du former dem. La maisbrødene etterheve en time og stek dem deretter midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Husk at alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.

Boller laget av mais

Mais

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?