Det begynner å bli endel variasjoner av deigen jeg bruker til Luftige horn. Denne gangen ble det Maisbrød til TacoBurgerne jeg har lagd til en utfordring. Brødene ble som sagt lagd etter oppskriften av Luftige horn, men jeg endret litt på oppskriften.
MaisBrødene ble laget av
- 100 gr smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 2 egg
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 750 gr mel
- pensle med 1 egg
- ca. 160 g mais som moses med stavmikser (1 liten boks)
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene. Tilsett den moste maisen til slutt. Bland godt og sett deigen til heving. Etter en times heving deler du opp deigen til ønsket antall maisbrød og form dem. Er deigen klissete, kan du ha litt olje på hendene når du former dem. La maisbrødene etterheve en time og stek dem deretter midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Husk at alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.