Luftig bakst – fletteloff og rundstykker

Brødbakst brukes av de fleste til enten frokost, lunsj, tilbehør til middag og/eller til kvelds. Min oppfatning er, at jo ferskere og luftigere, jo mer fornøyde brødspisere.

Denne deigen ble til etter å ha sett på programmet Eat street, hvor de snakket om «… these light buns…» Brødene ble brukt som hamburgerbrød/brød til pulled pork og de så så fristende lette ut, at jeg var nødt til å google navnet for å finne ut mer.

Etter endel fram og tilbake fant jeg inspirasjon for Challah bun, på bloggen Hearthandhospitality, men med amerikanske mål ble ikke oppskriften helt lik. Jeg måtte prøve meg litt fram med målene, og ble veldig fornøyd med resultatet 🙂

Oppskrift

Luftig bakst vel verdt et forsøk, ble lagd av

  • 12,5 – 13,5 dl mel
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 5 egg
  • 60 g romtemperert smør
  • egg til pensling om du ønsker

Bland mel, sukker og salt. Ha deretter i lunkent vann, egg, og smuldre deretter gjæren i. Ha smøret i til slutt. Jeg brukte kjøkkenmaskinen, og jeg lot dette gå med den på litt over middels «speed» i 10 minutter.

Gjæren kan enten smuldres rett i deigen eller løses opp i vannet. Pass bare på så vannet ikke er for varmt.

La deigen heve i 45 minutter, elte ut og del den til rundstykker, horn, hamburgerbrød eller lag fletteloff.

Jeg lagde 10 rundstykker (hvorav 6 ble brukt som hamburgerbrød til denne lakseburgeren) og 1 fletteloff. Jeg lot gjærbaksten etterheve i 15 minutter (det var sulten som avgjorde hvor lenge de fikk stå), før de ble penslet med egg og satt midt i ovnen.

Rundstykkene ble stekt på 220 grader i 14 minutter, og fletteloffen nærmere 17 minutter på samme temperatur. Pass på så loffen ikke blir brent.

Luftig bakst - fletteloff og rundstykker

Hvor mange?

Luftig bakst - fletteloff og rundstykker

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?