I påsken lagde jeg en dessert som falt veldig godt i smak, både hos vertskapet og hos gjestene.
Det var første gang jeg lagde denne, og jeg var veldig spent på om den ville bli bra. Det var altså ingen grunn til bekymring. 🙂
Denne friske herligheten kan brukes som dessert, eller som f.eks. et innslag på et kakebord. Husk bare å lage nok…
Anbefaler å lage den god tid i forveien, gjerne dagen før. Til 10 personer + brukte jeg
- 3 pakker jordbærgele
- 1,5 liter vann
- 2 pakker vaniljekesam (lett)
- ønsket mengde jordbær i biter
Jeg lagde geleen som anvist på pakken, og lot den avkjøle på kjøkkenbenken. Synes det er lettere å ha kontroll på avkjølingen da, enn når den står i kjøleskapet.
Jeg rørte vaniljekesamen godt, før jeg hadde den i den avkjølte geleen.
Jorbæra kan has oppi før geleen stivner, eller oppå etter at den har stivnet, eller begge deler.
I helgen lagde jeg en mindre porsjon, og den var nok til 4 personer +. Mengden ble ingredienser ble da
- 1 pk jordbærgele
- 5 dl vann
- 1 pk vaniljekesam
- jorbær