Lapskaus

Lapskaus er det ingen her i huset som har bedt om å få før eldstemann spurte for et par uker siden. Fordi jeg har grønnsaksallergiske sønner, må jeg innrømme at jeg ikke trodde på det jeg hørte. Derfor måtte jeg spørre; «Sa du virkelig lapskaus?» Joda, det var det han sa.
Kommer sånne ønsker opp i dagen, lar jeg meg ikke be to ganger, og dermed ble det lapskaus på oss forrige helg.

Oppskrift

Lapskaus ca. 6 porsjoner

  • 800 g renskåret oksekjøtt – høyrygg – i biter
  • 100 g finhakket rødløk (1 stk.)
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • 20 g smør
  • 1 liter vann
  • 450 g gulrot i biter
  • 400 g kålrot i biter
  • 500 g potet i biter
  • Smak til med salt

Skjær kjøttet i biter. Finhakk løk og hvitløk. Stek kjøttet i smøret sammen med løk og hvitløk. Når du har fått stekeskorpe på kjøttet skal dette kokes sammen med løken og hvitløken i vannet i 1,5 timer. Koketiden avhenger av størrelsen på kjøttbitene. Test gjerne etter en times koketid, for å se om det er mørt.
Rens grønnsakene og skjær i biter. Potetbitene bør skylles i vann etter at de er delt.
Etter 1,5 timers koketid has gulrot, kålrot og potet i kjelen. Dette kokes til grønnsakene er møre. Hos meg kokte dette i ytterligere 30 minutter.
Smak til med salt.

Serveres med flatbrød og godt smør til.

Lapskaus

Lapskaus

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk