LamBurger med sopp og spinat

Denne hamburgeren ligger høyt oppe blant favorittene.

Når jeg lager mat som skal tas bilde av, begynner som regel resten av gjengen å spise før jeg er ferdig. Dette for at maten ikke skal bli kald for alle…

Da jeg hørte høylytt konstatering fra kjøkkenet, om at denne burgeren var kjempegod, fikk jeg noe å glede meg til, og bildene måtte tas i en rasende fart, slik at jeg fikk spist før de ble kalde. Hamburgerne i seg selv var veldig enkle, men med avslappa hamburgerbrød og en smakfull blanding av sopp og spinat med litt mer, slo denne godt an.

Til 6 – 8 lamburgere (kommer an på størrelsen)  brukte jeg

 • 800 g kjøttdeig av lam
 • 1 ts salt
 • litt pepper
 • 1/2 ts hvitløkspulver

Bruk engangshansker og form dem i ønsket form og størrelse og stek til ferdig.

 

Lamburgeren ble toppet med sopp og spinat. Angitt mengde nedenfor er nok til 4 burgere.

 • 80 g aromasopp
 • 30 g kantarell
 • 50 g sjalottløk
 • 7 g hvitløk (3 fedd)
 • 30 g spinat
 • smør til steking
 • 2 ss kremfløte
 • 1 ss creme fraiche (lett)
 • smak til med litt salt

Hakk sopp, løk og hvitløk i biter (ønsket størrelse). Stekes i smøret til gyldent. Ha i spinaten, kremfløten og creme fraiche og surr til kremet (ønsket) konsistens. Smak til med litt salt.

 

Hamburgerbrødene var mer av det avslappa slaget, og med det mener jeg deig lagd uten stress med tanke på utseendet. Deigen ble eltet i kjøkkenmaskin, hevet i en time for så å deles i biter rett fra bakebollenbollen og has i muffinsfomer (store). Blir det litt deig hengende nedover kanten, trykkes dette ned i formen med en melbelagt finger. Stekes. Fristende og luftige brød stiger fram i en varm ovn.

Til brødene brukte jeg ca. halvparten av denne deigen.

 

Lamburger med sopp og spinat Lamburger med sopp og spinat Lamburger med sopp og spinat

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk