Jeg lagde kyllingburger til middag i dag. Det var minstemann som fikk bestemme, og jeg ble veldig overrasket over at han ikke ville ha pølser…
Jeg ble derimot ikke overrasket når han protesterte høyt, da han så hva jeg hadde i burgeren. Men han ble nok selv overrasket over at det faktisk gikk an å spise disse burgerne, på tross av hva som var i dem… Med andre ord, en ettermiddag full av overraskelser 🙂
Dagens kyllingburgere (10 stk) ble laget av
- 1200 gr kyllingkjøttdeig
- 3 ss potetmel
- 40 gr løk
- 5 fedd marinert hvitløk
- 65 gr spinat (liten pose)
- 1 egg
- 30 gr pinjekjerner
- 2 ss olivenolje
Mos løk, hvitløk, spinat, egg og pinjekjerner sammen med olivenolje med stavmikseren. Hvis noen stusser på mengden løk, hvitløk, spinat og pinjekjerner, kan jeg opplyse om at dette var rester fra helgens julebord. Jeg brukte det jeg hadde.
Blandes deretter godt med potetmel og kjøttdeig. Jeg langtidsstekte disse på middels varme.