Som jeg skrev om i innlegget om Risotto med sopp og kylling, lærte jeg å koke buljong for ikke så lenge siden. Denne buljongen brukte jeg i kyllingsuppen jeg skal dele med dere her.
Vi spiste suppen på hytta i vinterferien, og den falt i smak hos alle. Til og med han som ikke liker suppe, spiste den når han fikk ris serverte ved siden av. Kyllingsuppen var da plutselig blitt kyllinggryte.
Til suppe til ca. 8 porsjoner brukte jeg følgende ingredienser i buljongen som ble lagd først.
- 2 liter vann
- 900 gr champignon oppdelt i 4 eller 5 skiver. Det kommer an på hvor stor den er.
- 300 gr sjalottløk i biter
- 40 gr hvitløk knust og i biter
- 40 gr chilipepper (rød)
- 4 ss kyllingfond
- Noen kvister frisk timian
- 4 tørre laubærblader
- Salt etter behov
Etter 1 times koketid uten lokk, silte jeg buljongen og satt da igjen med 13 dl buljong.
Til suppen brukte jeg
- 13 dl buljong
- 1400 gr kyllingfilet i biter (stekes før de has i buljongen)
- 200 gr gulrot i biter
- 2 dl kremfløte
- maizena jevning etter behov (Jeg hadde planer om å bruke maizena mel, men det hadde jeg ikke på hytta. Det ble derfor jevning, og den fungerte like godt.)
Mens buljongen kokte, delte jeg kyllingen i små biter og stekte dem.
Buljongen ble kokt opp, og så tilsatte jeg kremfløte og jevning. Når jeg var fornøyd med konsistensen på suppa, tilsatte jeg gulrotbitene og lot dette koke i 10 minutter før jeg tilsatte kyllingbitene og lot det koke i 5 minutter til.
Suppen ble servert med ris (for de som ønsket dette), smørstekte avocadobiter, litt timian, samt ferske rundstykker. Rundstykkene ble lagd etter oppskriften til Luftige Franske Brioche. Jeg delte oppskriften på 3, og lagde 12 små rundstykker av denne deigen.
Lages suppen tykk nok, kan den serveres som en kyllinggryte.
Buljong til koking 🙂