Juleverksted

Når jula nærmer seg, klør det i blomsterdekoratørfingrene mine – og da benytter jeg meg av muligheten til å lage f.eks. dørkrans og adventskrans. Julestemningen kommer med såre og ømme blomsterdekoratørfingre.

Jeg har fagbrev som blomsterdekoratør, og synes alltid det er morsomt å leke seg med dette rundt juletider og når flotte bord skal dekkes. Dette faller kanskje under kategorien «det du ikke visste om meg», men nå vet du det også.

Her er det denne kransen som skal lages.

Dorkrans - Granbar - julekrans - Idefull - Tove Holter

Jeg delte en video på facebook for noen dager siden, om hvordan lage en krans med granbar og eucalyptus, ved hjelp av kramper (ståltråd) – Juleverksted 1.
Filmen finner du også her og på min kanal på Youtube.

Sørg for å ha alt av materiale du vil bruke på kransen klart.

Til denne kransen har jeg brukt

  • Halmkrans str. 35 cm i diameter
  • Granbar – «plukk» gjerne selv
  • Eucalyptus
  • Kongler – plukk gjerne selv. Vil du plukke kongler selv? Les innlegget om dette her.
  • Rødt sløyfebånd

I tillegg trenger du

  • Ståltråd – til denne kransen trenger du kramper, så kjøp ståltråd som ikke vil bøye seg når du skal trykke den inn i kransen.
  • Verktøy – kniv og tang + saks

Start med å dele opp granbar og eucalyptus. Ikke lag for små deler, og de må heller ikke være altfor lange. Akkurat passe er fint.  Forskjellige deler, gir mer liv til kransen. Like deler vil gi et strammere inntrykk.

Fin huskeregel – jobb deg fra midten av ringen og utover mot sidene. Materialet må gjerne stille utenfor ringen, men ikke altfor langt utenfor. Proporsjonene må være riktige for å skape fin balanse.
Ikke bruk for korte kramper. Materialet skal sitte godt. Må du bruke to kramper, gjør du det. La dem da krysse hverandre.

Både kniven og tang bør ikke være sløve. Vondt i tommelen? Tanga kan også brukes til å trykke inn krampen når tommelen din har fått nok. Ikke bruk saks på ståltråden, det vil bare gjøre den bare sløv.

Er du redd for bøss på gulvet ditt, bør du kanskje stå ute… Ja, det blir bøss på dette verkstedet.

Jeg kjøpte ståltråd hos min lokale blomsterbutikk, hvor jeg har tidligere fått kjøpe dette uten problemer, men denne gangen var det litt vanskeligere for de ikke så mye igjen. Neste blomsterbutikk jeg gikk innom, fikk jeg kjøpe ståltråd uten problemer.
Hva vil jeg si med dette = vær forberedt på at du kanskje må spørre hos flere blomsterbutikker før du får tak i ståltråd.

Jeg valgte å bruke kramper på denne kransen. Dette fordi jeg synes vikletråden (ståltråd på rull som du får kjøpt flere steder) er et tålmodighetsprosjekt når det kommer til å feste på flere små deler = puslespill i bevegelse. Om jeg skal dekke en krans med mose, kan jeg godt bruke vikletråd, for mosen ligger i ro.

Inner- og yttersiden skal også dekkes med materialet. Om kransen skal henge på døren, er jeg ikke så nøye med yttersiden av ringen. Skal kransen ligge på bordet, som f.eks. som en adventskrans, ville jeg ha dekket alt. Men, når det er sagt, ville jeg ikke laget en adventskrans som er som denne dørkransen. Jeg er redd for brannfaren. Jeg ville i så fall ha laget den med materiale som ikke stikker så mye ut her og der, om du skjønner. Et mer roligere materiale, om jeg kan si det sånn.

Oppheng: Bruk en krampe på baksiden for oppheng. Denne lager du når du er ferdig med kransen, eller når du vet hvor opp og ned skal være. Du stikker krampen nedenfra og opp, og når den er langt nok ikke, bøyer du den opp = lettvint oppheng.
Ser jeg ikke har forklart dette i denne filmen, men det kommer i neste.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk