Julemuffins med luftig hvit sjokoladekrem – I disse juletider passet det godt med å prøve å bake julemuffins med hint av pepperkakesmak; kanel og ingefær. Dette ble en veldig god kombinasjon med sjokoladekremen.
Jeg stekte muffinsene i en form med str. Ø45 i bunnen. Formene kjøper jeg på Panduro.
Oppskriften til ca. 20 muffins (á 30 g røre i formen)
- 100 g romtemperert smør
- 1,25 dl brunt sukker (80 g)
- 2 ts vaniljesukker
- 3 egg
- 2,5 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 1,25 dl fløte
Fremgangsmåte
Pisk smør, vaniljesukker og brunt sukker først. Tilsett deretter eggene, ett og ett av gangen. Til slutt tilsettes det tørre og fløten om hverandre.
Muffinsene ble stekt i midten av ovnen på 180 grader i 14 minutter. Om lager muffins i andre størrelser, blir steketiden annerledes.
Oppskriften på sjokoladekremen
- 1,5 dl kremfløte
- 100 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g smeltet hvit sjokolade
- 100 g Philadelphia
Fremgangsmåte
Kok opp fløte, melis og vaniljesukker. Ta kjelen til siden og ha oppi den hvite sjokoladen og rør til den har smeltet. Avkjøles.
Når dette er avkjøt, piskes Philadelphia inn i kremen til den blir luftig.
Formene på bildet av mindre størrelse, men jeg stekte noen i røde små for å få julefargen 🙂