Julebrød

Forrige uke skrev jeg at jeg hadde lekt meg med gjærbakst og at temaet var jul. Da delte jeg en julekringle med dere. I dag frister jeg med to julebrød, og disse er lagd av

Oppskrift

  • 500 g mel
  • 2 ts kardemomme
  • 40 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 25 g fersk gjær
  • 100 g smør

Ha mel, kardemomme, sukker og salt i en bolle (kjøkkenmaskin). Varm melken (fingervarm), og ha i denne, egg, gjær og smør mens kjøkkenmaskinen går. La maskinen eltet deigen i ca. 10 – 15 minutter. La heve i en time.

Fyll i brødene

  • 125 g rosiner
  • 100 g kandisert appelsinskall

Mens deigen heves…
Rosinene bør bløtlegges slik at de ikke tørker enda mere inn når brødene stekes.
Kok opp vann og hell over rosinene. La ligge i bløt i ca. 30 minutter. Sil av vannet. Legges på tørkepapir for å fjerne overflødig vann. Trykk gjerne tørkepapir på toppen av rosinene også.

Ha litt mel på underlaget du skal jobbe med deigen ut på.
Elt inn rosiner og appelsinskall.

Del deigen i to like størrelser. Fordeles i to godt smurte brødformer.

Etterheves under plast i en time. Pensle med egg.

Stekes litt under midten i ovnen på 190 grader i 25 – 30 minutter.

julebrod

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?