Hjemmelaget lasagne – litt enklere måte

Hjemmelaget lasagne – litt enklere måte…

Jeg har tidligere delt et innlegg om lasagne, og hvor jeg påstod at det var den beste hittil… Vel, den var det, helt til jeg skulle lage lasagne her om dagen, og åpnet oppskriften nevnt ovenfor. Når jeg leste over den, slo det meg at det måtte finnes en enklere lasagne å lage, og dermed var jeg i gang…

Tilbakeblikk: Vi var på hyttetur med noen venner for flere år siden, før jeg begynte å blogge om mat, og den dagen det var vår oppgave å lage mat, skulle jeg lage lasagne, og det fra bunnen av. Jeg fant en oppskrift på nettet, og den skulle vise seg å være veldig så omstendelig. Jeg brukte flere timer på middagen, og der og da bestemte jeg meg for at jeg aldri mer skulle lage lasagne igjen.

Man glemmer fort og jeg har jo selvfølgelig laget lasagne etter det, men jeg har funnet mange lettvinte løsninger for lasagneproduksjonen på kjøkkenet. Denne hjemmelagde lasagnen er veldig enkel å lage, og jeg har som vanlig byttet ut ostesausen med bare ost. Det fungerer helt fint for vår del.

Jeg brukte en form med størrelsen 22×30 innvendige mål, og den er ca. 5 cm høy (stål fra Ikea).

Lasagnesausen er lagd av

 • 2 bokser hakkede tomater (800 g)
 • 3 glass pesto rosso (jeg brukte den fra Jacobs) – du kan også lage puré av soltørkede tomater (bløtlagte), men jeg ville ha det enkelt
 • Krydder etter ønske – jeg brukte hvitløkspulver, salt og 1 ss sukker
 • Litt olivenolje
 • 1 dl fløte
 • 3 ss creme fraiche (planen var å bruke 2 dl fløte, men jeg hadde bare 1 dl igjen, derfor brukte jeg også creme fraiche)
 • 1 dl vann

Dette blandes godt. Smak til med krydderet.

Av kjøtt til lasagnen brukte jeg

 • 800 g kjøttdeig – kanskje jeg skal bruke grillet kylling som jeg deler i små biter neste gang… mulighetene er mange.

Av ost brukte jeg

 • 400 g revet ost – bruk den mengden og osten du liker
 • Fetost – bruk den mengden du ønsker
Pastaplater
 • Du trenger lasagneplater av den typen som ikke skal forkokes.

Legg dette lagvis i en form. Jeg startet med et tynt lag av sausen, pastaplater, kjøttdeig, ost, saus, osv…

Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter.

Serveres med salat, mere fetaost om du ønsker, creme fraiche, ferskt brød (hos oss ble det hvitløksbrød (kjøpt)).

Hjemmelaget lasagne - enkel lasagne - rask lasagne

Hjemmelaget lasagne - enkel lasagne - rask lasagne

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk