Foruten Brownies, har jeg aldri funnet en sjokoladekake jeg har vært 100% fornøyd med. Etter å ha sett Rachel Allens Cake lage Chocolate Fudge Cake, ble jeg fristet til å prøve denne, og det eneste negative å si om denne kaken, må være at man ikke orker mer enn et kakestykke.
Jeg gjorde endel endringer på mengdene ingredienser i oppskriften, og jeg kuttet ut mandler for det hadde jeg ikke lyst til å bruke. I tillegg fulgte jeg ikke hennes fremgangsmåte til punkt og prikke. På tross av dette, ble det en kjempegod kake.
Kakebunnen ble lagd i en 26 cm i diameter kakeform, og består av
- 200 g romtemperert smør
- 300 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 6 egg
- 150 g mel
- 2 ts bakepulver
- 200 g smeltet 70% kokesjokolade
Pisk romtemperert smør, sukker og vaniljesukker lyst og fluffy. Tilsett ett og ett egg. Ha deretter i mel og bakepulver og rør godt. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen.
Kaken ble stekt midt i ovnen på 160 grader i en time.
Sjokoladen på toppen ble lagd av
- 1 dl vann
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 300 g siktet melis
- 100 g siktet kakao
Ha vann, smør og sukker i en kjele og kok opp. Når smør og sukker har smeltet blandes dette med siktet melis og kakao. Ha på kaken.
Kaken er best romtemperert.
Denne kaken er enkel å pynte. Ha på sjokoladen; ferdig 🙂