I forbindelse med Freias sjokoladekakekonkurranse, prøver jeg å finne på nye oppskrifter å sende inn.
Fjerde bidrag i konkurransen ble heite sjokolademuffins med chili.
Mengden chilisaft (ferskpresset) er akkurat nok til at man ikke kjenner at det er chili i muffinsen, før etter at du har spist den. Smaken av chili kommer altså som en heit avslutning på en velsmakende liten kake.
Jeg testet disse på eldstemann, og han gjettet ganske riktig at det var chili i, etter at han hadde spist den.
Ønsker du heitere muffins, øker du bare mengden chili.
Til 40 små (20+ store) trenger du
- 300 gr sukker
- 3 egg
- 3 ts vaniljesukker
- 3oo gr mel (Ekstra finsiktet)
- 3 ts bakepulver
- 1,5 dl rapsolje
- 0,5 dl chilisaft (presset saft fra 85 gr frisk chili)
- 1,5 dl melk (skummet)
- 2 ss bakekakao (Freia)
- 2 plater smeltet 70% kokesjokolade (Freia)
Jeg pisket sukker, vaniljesukker og egg til eggedosis. Deretter hadde jeg i mel og bakepulver (siktet), før jeg hadde i væsken og til slutt bakekakao og sjokolade.
Lager man dem større enn de små jeg lagde nå, vil jeg gjette at de vil oppleves sterkere på smak.
Muffinsene ble pyntet med
- Freia sjokolademousse med 70% biter (1 pose til ca 10 små muffins)
- Stivpisket kremfløte (etter ønske)
- Jordbær
Jeg blandet sjokolademousse og bare litt kremfløte (stivpisket) i sprøyteposen. Dette for å få bare en liten effekt av det hvite i toppingen. Husk at det er sjokoladebiter i moussen, slik at åpningen kan tette seg.
Ikke alltid enkelt å få like mye røre i formene…