Disse hamburgerne er ganske små, så da går de kanskje under kategorien Sliders. Uavhengig av størrelse, så ble alle rundt bordet fornøyde med kombinasjonen hamburger med spinat, baconsyltetøy, Brie og ferske hamburgerbrød. Det gjorde ingenting at fredagstacoen måtte vike for disse smakfulle burgerne.
Oppskrift
10 sliders ble lagd av
- 400 g karbonadedeig
- 400 g kjøttdeig
- 100 g finhakket sjalottløk
- 20 g finhakket hvitløk
- 50 g spinat (hakket/finhakket)
- 2 ss Dijon sennep
- salt og pepper
Finhakk løk og hvitløk. Hakk spinaten. Mindre biter spinat blir lettere å «gjemme» i burgerne.
Bland alt godt og stek til ferdig.
Burgerne ble servert med salat, tomat, en skive Brie og baconsyltetøy inni hjemmelagde hamburgerbrød.
Baconsyltetøyet ble lagd av
- 150 g bacon
- 60 g sjalottløk
- 15 g hvitløk
- 3 ss brunt sukker
- 2 ss Dijon sennep
Finhakk bacon, løk og hvitløk. Ha dette i en stekepanne og stek noen minutter til det blir blankt, ikke brunt. Tilsett sukker og sennep, rør godt og la dette putre noen minutter.
Dette er best varmt.
Idéen om baconsyltetøy så jeg på et Eat Street program, hvor food trucken Skillet brukte dette flittig. Litt skeptisk, men dette måtte prøves.
Mitt syltetøy er av den enkle og rask-å-lage utgaven.