Gavetips

Vi var invitert til en innflyttingsfest for et par tre helger siden, og en av ønskene fra vertskapet var kunst. Å kjøpe kunst til andre er vanskelig, for det er ikke garantert at mottaker har samme smak som giver.

Vi bestemte oss for å lage et kunstverk, et gavekortkunstverk. Pengene i kunstverket skulle brukes til å investere i noe de selv liker.

Jeg så kunstverket foran meg. En ramme full av 50-lapper, det ville bli flott. Jeg startet med kunstverket på formiddagen, samme dag som festen. Første post på programmet var å stryke lappene, og så var det bare å lime dem på lerretet. Det var ihvertfall sånn jeg hadde planlagt at det skulle gå.

Men, det viste seg å bli helt umulig å få pengene til å sitte på lerretet, og nå ble gode råd dyre. Det var jo ikke lenge igjen til festen skulle begynne.

Desperat etter å finne på en kriseløsning, var det en stakkar her hjemme som fikk unngjelde, og det var en stund det ble hett rundt ørene på mannen min.

Kriseløsningen (som til slutt viste seg å bli den beste løsningen), ble å male pengene inn i lerretet. Jeg la pengene i en pose, la dem deretter i en konvolutt og stiftet konvolutten midt på lerretet. Under konvolutten skrev jeg «Verket forgår, men mesteren består». Et hint til mottakerne om at jeg ikke ville bli fornærmet om de ødela bildet.

Så var det bare å finne fram malingen og sette igang.

Både mottakerne og de som spleiset på gaven, ble veldig fornøyde med den.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk