Fjerning av stearin

Forrige lørdag arrangerte jeg julebord for kollegaene mine. Utpå kvelden var det plutselig stearin på veggen, på bordet som lysene stod på, på sofaen og en pute som er i sofaen.

Jeg har lest at stearin lett lar seg fjerne ved å fryse det som du har fått stearin på. Da sofaen ikke er så enkel å få inn i fryseren, var ikke dette noe alternativ for den, men bordet kunne jeg jo sette ut. Jeg har også lest at man kan fjerne stearin ved å legge papir oppå og så stryke et varmt strykjern over.

Etter å ha vurdert litt fram og tilbake, falt valget på å fjerne så mye som mulig av veggen med en negl, for så å driste meg til å bruke varmt styrkjern på veggen.

Neglen ble ofret, og jeg får vel snart se om malingen tålte det varme strykjernet. I så fall, var prosjekt «vegg» vellykket 🙂

Bordet satte jeg ut for å se om kuldegradene ville gjøre sitt for å forenkle fjerningen av stearinen. Dagen etter, tok jeg bordet inn, og det var en enkel sak å fjerne stearinen på et frossent bord. Jeg avsluttet med å stryke oppå et ark med tørkerull, over den siste seige hinnen av stearin med strykjernet. Bordet ble så godt som nytt.

Puten i sofaen ble mye bedre, men jeg fikk dessverre ikke bort alt på den.

Konklusjon: Jeg er enig med meg selv at begge tipsene fungerer 🙂

Fjerning av stearin

Fjerning av stearin

Fjerning av stearin

Fjerning av stearin

Fjerning av stearin

Fjerning av stearin

Fjerning av stearin

Fjerning av stearin

Fjerning av stearin

Før du setter bort strykejernet, er det lurt å stryke det noen ganger over litt tørkerull eller annet papir som suger godt. Dette for å fjerne eventuell stearin på strykejernet.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk