Fennikel- og ertesuppe

En skikkelig god ertesuppe, om jeg så må få si det selv.

Til og med mannen i huset, som ikke er videre begeistret for «bare» å få suppe til middag ble veldig fornøyd med både denne og Blomkål- og ingefærsuppen. Dette er supper som metter godt og som har mye smak.

  • 350 gr hakket fennikel
  • 500 gr erter
  • 100 gr spinat
  • 100 gr hakket sjalottløk
  • 25 gr hakket chilipepper
  • 20 gr hakket hvitløk
  • 1,2 liter vann
  • 5 ss kyllingfond
  • 1 dl fløte
  • Salt (etter behov)

Fennikel, sjalottløk, chili og hvitløk ble kokt i 30 minutter i vann og kyllingfond. Deretter tilsatte jeg erter, spinat og fløte, og lot dette koke i 15 minutter til, før jeg moste alt med stavmikseren og smakte suppa til med salt.

Dette ble ca. 1,3 liter suppe.

Suppa ble servert med stekt bacon, litt olivenolje og creme fraiche. Hadde jeg hatt bedre tid, hadde jeg bakt horn til suppa.

Erte- og fennikelsuppe

 

Eller hva med å toppe den med noen erter?

Erte- og fennikelsuppe

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk