Eplepavlova med salt karamell

Tro det eller ei, men dette er siste Pavlova fra idébunken min. Det har vært mange forslag fra min side, og alle du har sett på bloggen, synes jeg er vel verdt å lage igjen og igjen og igj…

Denne gangen ble det en eplekakeversjon av Pavlova med salt karamell(saus) og stekt hvit sjokolade. Dette var snadder.

Eplepavlova med salt karamell ble laget av 

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 2 ts bringebæreddik

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 12 minutter.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, pisker du inn maizena og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.

Sprøyt marengsen i en sirkel (ønsket størrelse som man kan tegne på baksiden av bakepapiret) i flere omganger oppå hverandre. Til denne brukte jeg tip 1G fra Wilton.

Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.

Eplefyllet ble laget av

  • 3 epler i biter (uten skall)
  • 80 g brun farin
  • 2 ts kanel
  • 50 g smør

Smelt smør, ha i brun farin, kanel og eplebiter. Surres på middels varme til du er fornøyd med konsistensen på eplene. Det tok noen minutter før jeg var fornøyd. Rør litt i dem underveis.

Jeg avkjølte dem på et bakepapirkledd stekebrett på kjøkkenbenken.

Den salte karamell(saus)en lagde jeg av

  • 150 g smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g lys sirup
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl kremfløte

Ha smør, farin, sirup og salt i en stekepanne, og la det koke noen minutter. Dette er klart når alt er godt og blandet, og farinen har smeltet. Rør inn kremfløten og kok opp. Rør godt. Karamellen er klar.
Avkjøles til romtemperatur.
Den er litt mer flytende når den er romtemperert enn kjøleskapskald. Jeg hadde den på kaken mens den enda var lunken.
Karamellen blir lysere når den er avkjølt.

Bruker du ikke all karamellen på kaken, kan resten serveres ved siden av.

Kremen på kaken lagde jeg av
  • 4 dl kremfløte
  • 6 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Stivpiskes.
Til kremtoppene på kaken, brukte jeg igjen tip 1G fra Wilton.

Stekt hvit sjokolade
  • 40 g hvit sjokolade stekes på 130 grader i ca. 10 – 15 minutter. Pass på. Sjokoladen blir mørkere inni enn utenpå. Mørkere sjokolade = mer karamellsmak.

Kaken er satt sammen av marengsbunnen, krem, eplefyll med kanel, kremtopper, salt karamell og stekt hvit sjokolade.

Pavlova - Eplekake med salt karamell

Pavlova - Eplekake med salt karamell

Pavlova - Eplekake med salt karamell

Pavlova - Eplekake med salt karamell

Pavlova - Eplekake med salt karamell

Pavlova - Eplekake med salt karamell

Pavlova - Eplekake med salt karamell

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk