Cookies med marsipan

Cookies med marsipan, ble en seig og søt opplevelse.
Marsipanen jeg endte opp med å bruke, var marsipanpølser fra Nidar (neida, ikke reklame). Disse skjærte jeg i biter og rørte inn i røra for hånd. Jeg var spent på hvordan marsipanen ville bli etter noen minutter i ovnen, men det gikk fint.

Til 20 cookies brukte jeg

  • 200 g brun farin (kan reduseres noe om du ønsker dem litt mindre søte)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 egg
  • 1 klype havsalt
  • 200 g mandelmel (Av typen coop)
  • 100 g hvetemel (ev. glutenfritt for glutenfritt alternativ)
  • 1 ts bakepulver
  • 10 marsipanpølser med sjokolade på (2 pk. á 110 g = 220 g) eller annen ønsket marsipan
  • 100 g melkesjokolade i biter (jeg brukte typen Smelt)

Skjær marsipanen i biter (ønsket størrelse).
Pisk brun farin, vaniljesukker og smør lyst og luftig. Tilsett egg og pisk det godt inn. Deretter piskes mandelmel, mel og bakepulver inn.
Marsipanbiter og sjokolade røres inn for hånd. Sett kaldt i ca. en time.

Form kuler (gjerne med engangshansker på), og stek på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.

Nytes f.eks. med et glass kaldt melk.

cookies-med-marsipan

cookies-med-marsipan

cookies-med-marsipan

cookies-med-marsipan

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk