Chilikylling

I dag stod det egentlig marinert chilikylling på menyen. Men, fordi jeg av en eller annen grunn ikke klarte å huske på å få med meg alt på handlelisten…, ble det bare chilikylling uten marinering.

Middagen var planlagt, så det at det manglet noen ingredienser skulle ikke bli noe hinder.

Pga navnet, forventer man at det skulle være sterkt fra første bit, så når «virkningen» uteble, ble jeg litt skuffet, og angret på at jeg ikke hadde brukt mere chili. Men, etter bit nr. 4, var jeg glad jeg hadde holdt meg til 2 chili, og ikke 3.

Til 4 sultne personer holdt det akkurat med

  • 8 kyllingfileter (i biter)
  • 30 gr fersk ingefær i biter
  • 3 fedd hvitløk i biter
  • 2 chili (uten frø)
  • 1 rødløk (kuttes)
  • 5 plommetomater
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss spisskummen (malt)
  • 1 ss paprika (malt)
  • 1 ts muskat (malt)
  • 1 ts kanel (malt)
  • 1 ts koriander (malt)
  • 1 ts gurkemeie (malt)
  • 5 ss olivenolje (eller etter behov/ønske)
  • 4 ss kyllingfond
  • 2 dl vann
  • 1 boks Creme Fraiche
  • litt salt

Jeg hadde alt, foruten kyllingbitene, kyllingfond, vann og Creme Fraiche, oppi en forvarmet stekepanne med olivenolje. Etter 5 minutters lett fresing i pannen, tilsatte jeg kyllingfond og vannet. Etter et par minutter helte jeg dette over i en stor kjele, og tilsatte boksen med Creme Fraiche. Dette lot jeg så koke i 15 minutter. Etter disse 15 minuttene moste jeg blandingen med stavmikseren.

I mellomtiden fikk kyllingfileten en kjapp runde i stekepannen. Dette er bare så kyllingen får en stekeskorpe, så pass på at den ikke blir gjennomstekt. Kyllingen ble så hatt oppi sausen, for igjen å koke i 10 minutter +/-. Det kommer an på hvor store kyllingbitene er.

Chilikyllingen ble servert med kokt ris, crispisalat, tomat og mango.

Grunnen til at jeg skriver 4 sultne personer, er at det ble ca. 1/2 kyllingfilet igjen, etter at vi fire hadde spist middag i dag. Denne retten er sikkert nok til 6 ikke fullt så sultne personer som vi var i dag.

Chilikylling

Chilikylling

Chilikylling

Chilikylling

Denne er inspirert av Gordon Ramsays kokkekurs på Vox.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk