Chili- og rødbetekake med vaniljekrem og bringebær

Denne kaken ble et resultat av et prøveprosjekt. Jeg ønsket å finne ut om man får mest farge fra kokte eller råe rødbeter, og derfor ble denne kaken bakt. Kaken er bakt med utgangspunkt i Vinterdrøm, men i denne kaken har jeg hatt chili og rødbeter i samme kakebunn, ikke hver for seg.

Til 2 kakebunner (bunn og topp) i 20 diameter form brukte jeg

 • 60 gr rapsolje
 • 60 gr mykt smør (Tine meieri med salt)
 • 4 ts vaniljesukker
 • 250 gr sukker
 • 170 gr mel
 • 50 gr maizena
 • 3 ts bakepulver
 • 1,5 dl kremfløte
 • 3 egg
 • 44 gr chilipepper
 • 150 gr rødbeter, rå

Rødbeter og chilipepper ble «revet» med stavmikseren, mens rapsoljen, smør, vaniljesukker og sukker ble pisket. Deretter tilsatte jeg det tørre og kremfløten og eggene om hverandre, og til slutt tilsetta jeg rødbetene og chilipepper.

Jeg fordelte røren i to kakeformer, og det ble ca. 500 gr røre i hver form. Kakene ble stekt samtidig i ovnen på 180 grader i 35 minutter.

Kaken ble orange, med innslag av burgunder.

Kremen bestod av

 • 7,5 dl kremfløte
 • 1,5 dl skummet melk
 • 1 pk Freia vaniljekrem (pulver) uten koking (joda, jeg tillot meg å jukse)
 • Jeg brukte totalt 3 små bokser med bringebær, både inni kaken og til pynt

Kremfløte, melk og pulver ble stivpisket. Etter å smakt resultatet burde jeg nok ha tilsatt ca. 3 – 4 ss sukker også.

Jeg delte hver kakebunn i to. Mellom bunnlaget og lag to hadde jeg krem, mellom lag to og tre hadde jeg krem og bringebær, mellom lag tre og topplaget hadde jeg bare krem, og tilslutt toppet jeg kaken med krem og bringebær.

Jeg kan tenke meg at kaken smaker like godt med bare stivpisket kremfløte med sukker i.

I anledning Valentine’s Day den 14. februar, har jeg pyntet kaken med et hjerte av bringebær.

På godt.no kan du lese om chili i artikkelen «Hett til Valentines – piff opp vinterkvelden med chili». Jeg bruker mye chili, og her på bloggen finner du mange forskjellige oppskrifter med chili. Kanskje du finner noe som frister 🙂

Chili- og rødbetekake med vaniljekrem og bringebær

Synes du det blir litt kjedelig, kan du f.eks. pynte kaken litt mer med sitronmelisse.

 

Chili- og rødbetekake med vaniljekrem og bringebær

Chili- og rødbetekake med vaniljekrem og bringebær

Chili- og rødbetekake med vaniljekrem og bringebær

Fargerik kakebunn.

Råe rødbeter setter mer farge enn kokte.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk