Syltet squash – dette fikk vi servert på en av restaurantene vi besøkte i sommer, og jeg tenkte med en gang at dette var noe jeg måtte prøve meg på selv.
Jeg var litt usikker på koketiden, så dette prøvde jeg meg fram med, og når squashen allerede så ferdig ut etter 2 minutter, fikk jeg farta på meg med å stoppe kokeprosessen, og den gjorde jeg med isbiter – Dette fordi jeg ville at squashen skulle holde seg litt sprø.
Til syltet squash trenger du
- Squash – jeg brukte 300 g skivet squash i denne oppskriften
- 150 g sjalottløk i skiver
- 1 ts malt ingefær
- 5 dl sukker
- 3 dl eddik 7%
Kok opp eddik, sukker og malt ingefær. Ha i skiver av squash og sjalottløk. Som nevnt ovenfor, lot jeg disse koke i 2 minutter, og avkjølte det hele med noen isbiter for å stoppe kokingen.
Deretter hadde jeg alt i et rent og varmt glass. Syltet squash ble servert som tilbehør til ovnsbakt kveite.
Vi var 5 personer rundt bordet, og alt ble spist opp denne kvelden.
2 hendelser på “Syltet squash”
Hei, hvor lenge skal de ligge på glass før det kan spises ? Takknemlig for svar 🙂
Mvh
Ragnhild Andersen
Hei Ragnhild. Disse ble spist samme dag, så ikke lenge. Jeg har gjort det samme med agurk, og det gikk like fint med dem. Ble også spist samme dag.