Grønn ertesuppe – denne ble brukt som forrett til en middag vi hadde for en stund siden. Suppen ble toppet med parmesan, sprøstekt bacon, olivenolje, ristede pinjekjerner og blåbær.
En av gjestene var litt usikker på om hun likte at det var blåbær i suppa, men de andre var fornøyd med kombinasjonen. Om du også er litt usikker, kan du f.eks. bruke hele erter i stedet for.
For å få mest mulig grønnfarge på suppen, valgte jeg å bruke spinat, og denne lagde jeg pure av med stavmikseren før jeg hadde den i gryta sammen med de andre ingrediensene.
Grønn ertesuppe – forrett til 5 personer + er laget av
- 600 g grønne erter
- 3 dl kremfløte
- 5 dl vann
- 1 dl hvitvin
- 3 ts sennep – Dijon
- 2 ss Creme Fraiche
- 1 firkant «bløt» kyllingkraft
- 2 ts ingefærkrydder
- salt ved behov
- 1 stor pose spinat for enda mer grønnfarge
Ha spinat sammen med litt av vannet i beholderen til stavmikseren eller en foodprosessor. Has i gryta sammen med de andre ingrediensene. Alt skal kokes sammen og moses med stavmikser til ønsket konsistens til slutt. Jeg kokte dette i 10 minutter.
Smak deg fram med ønsket krydder.
Om du ønsker en tykkere konsistens på suppa, kan du bruke flere erter eller koke inn litt maizena utrørt i litt vann.
Suppen ble toppet med Parmesan, sprøstekt bacon, olivenolje, ristede pinjekjerner og blåbær.
Forslag til brød som gjør seg godt til denne suppa, er dette ostefylte Butterdeigbrødet.