Saftig sjokoladekake i langpanne – Oppskriften er tatt utgangspunkt fra en tidligere delt kake – Vinneren av kakebordet.
Her har jeg rett og slett doblet oppskriften (foruten natronen) på kaken, og brukt samme oppskrift (mengde) i innlegget på kremen.
Saftig sjokoladekake i langpanne er laget av
- 400 g romtemperert smør
 - 400 g sukker
 - 4 ts vaniljesukker
 - 8 egg
 - 500 g mel
 - 100 g kakao
 - 2 ts bakepulver
 - 1 ts natron
 - 4 dl kefir
 
Pisk romtemperert smør, sukker og vaniljesukker godt og luftig. Tilsett eggene, ett og ett. Ha deretter i det tørre (mel, kakao, bakepulver og natron) og kefir om hverandre.
Stekes i en bakepapirkledd langpanne midt i ovnen på 180 grader i 30 – 40 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Avkjøles.
Kremen er laget av
- 200 g romtemperert smør
 - 50 g kakao
 - 500 g melis
 - 2 ts vaniljesukker
 - 1 dl kremfløte
 - 1 – 2 ss sterk kaffe (smak deg fram)
 
Pisk alt godt.
Fordeles utover avkjølt kake. Pyntes med det du måtte ønske. Bær er godt til.
Kremen blir stiv i kjøleskapet, men mykner raskt i romtemperatur. Det er derfor lurt å ta de ut av kjøleskapet en stund før de skal serveres. Kaken er også saftigere når den er romtemperert.
				
															