Toves rabarbra- og pistasjkake

Toves rabarbra- og pistasjkake ble til ved en tilfeldighet. Planen var å lage en rabarbrakake med vaniljekrem, som denne kaken, men så oppdaget jeg glasset med pistasjkrem i skuffen og da var det gjort. Dette måtte prøves.

Rabarbra- og pistasjkake er ny favoritt her i Holterhuset. Den var rett og slett kjempegod.

Jeg brukte nesten hele glasset med pistasjkrem (koster ca. kr 200,-), så dette ble ikke den billigste kaken jeg har laget. Det var kanskje litt litt råflott, men jeg tok sjansen og angrer ikke. Dette ble en veldig god kombinasjon.

Oppskriftene til rabarbrasyltetøyet og kakedeig til denne rabarbra- og pistasjkaken er hentet fra dette innlegget om rabarbrakake med vaniljekrem. Jeg har gjort noen endringer både i syltetøyet og kakebunnen.

Rabarbrasyltetøy lages dagen i forveien

Rabarbrasyltetøyet til denne rabarbrakaken tar lengst tid, så det lagde jeg dagen i forveien.

  • 500 gr rabarbra
  • 250 gr sukker
  • 1 dl vann

Skjær rabarbra i biter og ha det i kjelen sammen med sukker og vann. Dette lot jeg koke i litt over 1 time til det tykner.
Røres i med jevne mellomrom. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen av kjelen.

Jeg har tidligere brukt maizena i syltetøyet, men droppet det denne gangen, og det gikk kjempefint.

Bruker du ikke alt syltetøyet, kan resten ev. fryses.

Bunnen til Toves rabarbra- og pistasjkake er laget av

  • 200 gr mel
  • 1 ts bakepulver
  • 125 gr smør (romtemperert)
  • 125 gr sukker
  • 1 egg

Elt alt sammen.
Tidligere har jeg satt deigen kaldt, men det gjorde jeg ikke denne gangen. Det gikk fint.

Jeg brukte 3/4 deler av deigen til selve bunnen. Deigen «smuler» seg, så jeg puslet den sammen litt og litt i bunnen av formen, og litt oppover kantene.

Jeg hadde pistasjkremen i en sprøytepose og fordelte den utover bunnen, før jeg brukte en skje til å smøre den litt utover med. Fordi deigen er myk og pistasjkremen litt seig og vanskelig å smøre utover, valgte jeg sprøyteposen først for så å bruke en skje som var dyppet i kokvarmt vann til dette. Deretter smurte jeg et lag med rabarbrasyltetøy oppå kremen. Til slutt smuldret jeg resten av deigen over fyllet.

Kaken ble stekt på 180 grader i ca. 35 minutter. Alle ovner er forskjellig, så følg med i din ovn. Det kan hende kaken trenger kortere/lengre steketid.

Pistasjkrem

Jeg brukte krem kjøpt på Olivenlunden (nei, dette er ikke reklame).
Glassets innhold veier 220 gram, så da går jeg ut fra at jeg brukte ca 200 gram pistasjkrem i denne rabarbra- og pistasjkaken (i og med at jeg brukte nesten alt).

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk