Saftig sjokolade- og bringebærkake med sjokoladekrem med hint av ingefær

Saftig sjokolade- og bringebærkake med sjokoladekrem med hint av ingefær
Mislykka kake trenger ikke bety at den ikke blir god, det kan også bety at den ikke ble helt som planlagt…
Jeg planla å lage en marmorert sjokoladekake med bringebær, men under stekingen blandet alt seg, og det var ingen marmorering å spore når jeg skjærte i den. Det er derfor en saftig sjokolade- og bringebærkake du kan finne i dette innlegget.

Sjokoladekake med bringebærkrem er også en god kake å prøve seg på. Du finner den her.

Saftig sjokolade- og bringebærkake med sjokoladekrem med hint av ingefær er laget i en 22 cm form, og oppskriften er som følger

  • 200 g romtemperert smør
  • 300 g brun farin
  • frø fra en vaniljestang
  • 6 egg
  • 300 g mel
  • 50 g bakekakao
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 3 dl kefir
  • 200 g frosne bringebær

Pisk smør, farin og vaniljefrø luftig og lyst. Tilsett ett og ett egg og bland godt. Når dette er godt og blandet, tilsettes det tørre (mel, kakao, natron og bakepulver) og kefir om hverandre.

Fordel røra i en smurt eller foret (med bakepapir) form. For best mulig fordelig av bringebærene, legges de i røra når denne er i formen. Gjør det gjerne underveis mens du har i røra.

Kaken stekes midt i ovnen på 180 grader i 1 time og 10 minutter sånn ca. Steketiden er avhengig av ovnen.

Det blir en høy kake i denne formen. Bruker du en større form, blir det en lavere kake og kortere steketid.

Kremen til denne sjokoladekaken er laget av

Jeg lagde rikelig med krem med hint av ingefær til kaken. Smak deg fram. Det kan hende du ønsker mer ingefær i enn det som står i oppskriften. Man kan bruke all kremen på kaken og på sidene, men man kan også dele kaken i lag og fordele krem mellom lagene.

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g Philadelphia naturell
  • 200 g melis
  • 2 ts malt ingefær (jeg angrer på at jeg ikke brukte 3 ts i hvert fall)
  • 300 g smeltet hvit sjokolade

Pisk alt, foruten den smeltede sjokoladen, godt. Når alt er godt blandet, tilsettes den smeltede sjokoladen. Pisk luftig. Fordeles på avkjølt kake.

Sjokoladekake med bringebar og ostekrem med sjokolade og ingefar

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk