Pavlova med vaniljekrem, lime, plomme og jordbær

Pavlova med vaniljekrem, lime, plomme og jordbær – Denne pavlovaen ble lagd for at jeg skulle kunne filme hvordan man enkelt kan få kaka over fra et bakeark til kakefatet. Dette er altså kaka du ser i denne filmen.

 

Pavlovaen er dekket med en krem søtet med sukker og vaniljesukker, og deretter toppet med friske jordbær og plommer som er stekt i limejuice og sukker.
Plommeblandingen er ganske syrlig, så dette passet veldig godt til den søte kaken og kremen. Men, smak til om du ønsker den litt søtere, og ha ev. i mere sukker.

Pavlova med vaniljekrem, lime, plomme og jordbær er laget av

  • 6 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 20 g maizena
  • 2 ss bringebæreddik

Pisk eggehviter luftig, tilsett deretter litt og litt av sukker og vaniljesukker. Pisk dette i ca. 10 minutter og tilsett deretter maizena og bringebæreddik.

Forvarm ovnen til 180 grader. Senk temperaturen til 140 grader når pavlovaen settes inn.

Fordeles utover et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen i 1 time og 15 min.
Jeg fordelte marengsen sånn ca. 25 x 25 cm, og så brukte jeg en sprøytepose med tipp for å lage en kant med mønster.

Skru av ovnen og sett døra på gløtt. Pavlovaen avkjøles inni ovnen sammen med den.

Kremen er laget av

  • 5 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker

Piskes stiv.

Plommene tilberedes slik

  • 400 g plommer i biter
  • saften fra 1 lime
  • 50 g sukker
  • 1/2 – 1 ts strøken ts maizena
  • Litt vann til å røre ut maizena

Del plommene i biter, ønsket størrelse. Neste gang jeg lager denne, kommer jeg til å lage mindre biter enn de du ser på bildet.
Plommer, sukker og limejucie kokes opp. Når sukkeret har smeltet, has 1 strøken ts maizena utrørt i litt vann i plommeblandingen. Jeg lot dette putre på middels varme i 4 minutter, men koketiden avhenger altså av at sukkeret må løses opp og at plommebitene får ønsket konsistens.
Plommene og «sausen» man får av dette, avkjøles før det fordeles på kremen.

Du trenger i tillegg jordbær til toppen av kaken.
Disse deles i to eller mindre biter, og fordeles deretter også oppå kaken.

En kjempegod kombinasjon av smaker som frister til gjentakelse enten på samme kake eller kanskje i en annen type kake.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk